PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’alcalde de Sabadell ha assistit avui a la concentració de suport als treballadors de l’empresa Valeo

 A l’empresa, situada a Martorelles, treballen set veïns de Sabadellvaleo

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assistit avui a la concentracióde suport als treballadors i treballadores de l’empresa Valeo, situada a Martorelles. La multinacional francesa ha presentat un pla per al trasllat de l’activitat industrial de la planta de Martorelles a Saragossa, que afecta a la totalitat de la plantilla i que a partir del gener del 2016 deixa la planta sense activitat.

La trobada, convocada pel comitè d’empresa de la factoria, ha reunit representats de diverses institucions, entre les quals diversos ajuntaments del territori. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha explicat que “he participat en aquesta concentració com a mostra de suport als treballadors de Valeo i a les seves famílies, entre els quals hi ha set sabadellencs, en la seva lluita per evitar el trasllat de l’empresa”.

L’alcalde ha dit que “l’aposta per la reindustrialització passa per mantenir i ampliar les indústries del Vallès i per vetllar per la qualitat dels llocs de treball. Aquesta aposta del govern de la ciutat no es queda només al terme municipal, sinó que és un compromís amb la indústria del Vallès i del país”.

La planta de Valeo a Martorelles ha patit diversos Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació des de 2009, que han fet que la plantilla hagi passat de 422 persones a les 257 actuals. Al juliol del 2014 els treballadors van arribar a un acord amb la direcció que garantia la producció fins al 2019 amb possibilitats d’arribar al 2024.

No es tracta d’una mesura de caràcter econòmic, ja que del cost final del producte fet a la planta catalana només el 10% és relatiu al personal de producció i incloent tècnics i direcció el 22,5%. I el 70% del cost és imputable al propi grup que és qui fixa el preu de la matèria primera, més el tant per cent que descompta la matriu. Tampoc hi ha una necessitat logística, ja que la gran majoria de la producció es destina a clients situats a Catalunya (NISSAN 18%, VW-SEAT 54%) i la resta es distribueix en PSA 6%, recanvis 13%, injecció 3%, d’altres 6%.

A la trobada d’aquest migdia, a banda de l’alcalde de Sabadell, han assistit l’alcalde de Martorelles, Marc Candela; la vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya, Anna Simó; els diputats Joan Coscubiela i Roman Ruiz; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricard; el secretari general de CCOO a Catalunya, Juan Carlos Gallego i diversos alcaldes i representants de diferents municipis, així com representants de l’àmbit sindical.

 

Font fotografia: Ajuntament de Martorelles