PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Juli Fernàndez: “Si a Sabadell es talla el subministrament elèctric de 62 domicilis, l’Ajuntament ho ha de conèixer prèviament per poder actuar en les situacions de vulnerabilitat”

 

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha lamentat no haver conegut l’operació de tall de subministrament elèctric a 62 domicilis que obtenien corrent de manera irregular duta a terme aquest matí a Can Puiggener amb suficient temps per prendre les mesures d’anàlisi i prevenció davant de possibles situacions de risc. En aquest sentit, l’alcalde ha volgut destacar la voluntat del govern d’establir canals de comunicació que permetin aquesta capacitat de reacció: “No pot ser que a Sabadell es doni una situació d’aquest tipus i l’Ajuntament no en tingui coneixement, tant per la magnitud com per les connotacions. Hem de poder preveure situacions de vulnerabilitat”.

 

Representants del govern es reuniran properament amb representants d’Endesa amb la voluntat d’establir un protocol d’actuació que permeti minimitzar els efectes dels talls de subministrament elèctric, prioritzant en tot moment la protecció dels més vulnerables. “Hem de conèixer les actuacions d’aquestes característiques abans d’arribar a la via policial per tal de poder estudiar les situacions particulars, i poder coordinar l’empresa subministradora amb els equips de serveis socials i evitar situacions de risc social indesitjables”, ha afirmat l’alcalde.

 

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Gabriel Fernàndez, s’ha traslladat al lloc de l’actuació juntament amb tècnics de l’equip de Serveis Socials per avaluar els possibles casos de vulnerabilitat social i donar suport als treballadors socials de la zona. De fet, algunes de les famílies afectades ja s’han dirigit a serveis socials i s’han pogut començar a avaluar els seus casos.

 

El govern municipal ha recordat l’assistència prestada des de serveis socials per avaluar i actuar segons les circumstàncies de cada família, així com els recursos que l’Ajuntament, conjuntament amb altres entitats, posa a disposició de la ciutadania per garantir els subministraments energètics. “Aquelles persones que es trobin en situacions vulnerables han de dirigir-se a serveis socials per tal que el seu cas ens sigui conegut i puguem actuar en conseqüència”, ha explicat l’alcalde.