AE Innova guanya el primer premi a la Millor Empresa per la transformació de calor residual en energia elèctrica en el “Cafè Aventura: Fòrum d’Emprenedoria a Sabadell”
El guardó Millor Idea de Negoci és per Airk dedicada al disseny de drons amb alta autonomia i més temps de vol
El “Cafè Aventura: III Fòrum d’Emprenedoria a Sabadell” ha reunit avui més de 80 persones a Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta. Persones emprenedores i responsables d’empresa han tingut l’oportunitat de millorar la seva xarxa de contactes i conèixer altres experiències i professionals que poden resultar clau com a socis per al desenvolupament d’un negoci, a més de trobar possibles inversors o tenir una aproximació a diferents vies de finançament. L’activitat es centrava en projectes i empreses amb no més de tres anys d'activitat amb un potencial clar de creixement.
L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, ha organitzat aquest acte amb la col·laboració de la Xarxa OniOn i Active Development en el marc del projecte “Suport i dinamització del sector dels recursos energètics” subvencionat per la Diputació de Barcelona. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, durant la jornada ha destacat que “la nostra voluntat és acompanyar i fomentar un teixit empresarial resistent que permeti que la nostra ciutadania visqui millor”. A més, ha posat èmfasi en el fet que “estem a la regió industrial més important i el Vallès ofereix oportunitats que Sabadell vol liderar de manera conjunta, trobant sinèrgies entre empreses, inversors i administració per enfortir el país i millorar la qualitat de vida”. Per la seva banda, el regidor de Nova Economia, Albert Boada, ha dit que “en un món globalitzat, hem d’avançar cap a la relocalització. En aquests moments, no podem imaginar que vindran grans inversors sinó que requereix un esforç col·lectiu de tothom, ja que es tracta d’un moment de canvi social”.
En el decurs de la sessiós’ha ofert a una vintena de projectes empresarials l’oportunitat d’explicar els seus objectius i necessitats. Entre les empreses que han exposat públicament la seva experiència, la comissió qualificadora ha escollit AE Innova com a guanyadora del primer premi a la Millor Empresa. AE Innova ha sorgit del departament de microelectrònica de la UAB. L’empresa és capaç, a través del seu producte, de convertir el calor residual de la gran indústria, de l’àmbit domèstic, del sector de l’automoció i del sector solar en energia elèctrica de forma continua, ecològica i amb una necessitat de manteniment molt baixa.
El segon guardó en aquesta categoria l’ha rebut l’empresa sabadellenca Testamenta, el primer servei totalment especialitzat de tramitació online de testaments a tota Espanya. El tercer lloc ha estat per Fit and sit, dedicada al disseny i venda de roba i complements per persones que van en cadira de rodes.
En la categoria a Millor Idea de Negoci el primer classificat ha estat Airk, especialitzada endisseny de drons amb alta autonomia i més temps de vol. El segon premi ha estat per a Rivalio, plataforma per jugar a esports online, i en tercera posició ha quedat Broadfy, plataforma de periodisme ciutadà que permet monetitzar les fotos i vídeos de notícies.
La dotació dels premis de la categoria de Millor Empresa és de 1.000 euros per al primer classificat i el 100% de bonificació durant 6 mesos de lloguer d’un despatx compartit (en la modalitat de coworking) en el Centre de Promoció Empresarial de Sabadell o en el Centre d'Empreses Industrials de Can Roqueta. Per al primer, segon i tercer classificat s’oferirà assessorament individual durant 10 hores a càrrec d’experts professionals en les àrees empresarials en les quals presentin major mancança, amb l’objectiu d’accelerar la seva evolució i creixement.
Pel que fa a la dotació dels premis de la categoria de Millor idea de negoci és també de 1.000 euros pel primer classificat i el 100 % de bonificació, durant 6 mesos del lloguer d’un despatx compartit (en la modalitat d’incubació) en el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta. Pel primer, segon i tercer classificat d’aquesta categoria s’oferirà formació grupal a càrrec d’experts professionals, per reforçar coneixements en diferents àrees estratègiques empresarials, amb l’objectiu d’optimitzar la posada en marxa del projecte, a més d’assessorament individual durant una sessió de 3 hores a càrrec d’experts professionals amb l’objectiu d’aportar dimensió estratègica al projecte.
El programa del Fòrum també ha inclòs un espai de networking amb la presència de representants de diferents ens financers com Banc Santander, Banc Sabadell, EconomistesBAN, Ecrowdinvest, Vanacco i Crowcube i també una activitat de dinamització empresarial amb empresaris membres de la Xarxa empresarial Onion que ha permès ampliar xarxa de contactes als projectes i les empreses.