PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Primeres accions del govern per aturar els desnonaments a la ciutat

El govern impulsa l’elaboració d’un protocol per donar resposta a aquesta problemàtica

L’equip de govern ja ha començat a fer efectives les primeres accions relacionades amb el compromís ferm de treballar per resoldre l’emergència habitacional d’aquelles famílies en situació de vulnerabilitat a la ciutat. En aquest sentit, s’ha aturat ja un desnonament d’un habitatge de titularitat municipal donant compliment al compromís que no es realitzarien desnonaments des de VIMUSA.

Reunions de l’equip de govern amb la PAHC i amb el BBVA

L’acció del govern es realitza donant resposta a les peticions de la PAHC de Sabadell, amb qui s’ha reunit les darreres setmanes per endegar actuacions concretes. El passat dilluns, l’equip de govern encapçalat per l’alcalde Juli Fernàndez, amb els tinents d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i de l’Àrea d’Acció Social, van mantenir una reunió amb la Comissió jurídica de la PAHC.

D’altra banda, l’equip de govern ha mantingut una reunió amb responsables del BBVA, traslladant la proposta de crear un espai de trobada entre l’entitat financera, la PAHC i representants municipals. Tal i com ha explicat el tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i regidor d’Habitatge, Maties Serracant, “l’objectiu és poder tractar específicament un seguit de casos que es troben en procés de desnonament i que responen a perfils de famílies vulnerables que sol·liciten un lloguer social”.

Es treballa en l’elaboració d’un protocol d’actuació

L’equip de govern treballa en l’elaboració d’un protocol d’actuació amb tots aquells agents implicats en els processos judicials que finalitzen amb la pèrdua de l’habitatge. El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Gabriel Fernàndez, ha explicat que “aquest protocol hauria de permetre donar una resposta eficaç a la situació a la que es veuen abocades moltes famílies, tot coordinant l’actuació municipal per donar respostes adients a situacions d’emergència”. L’estudi de l’eficàcia de protocols establerts per altres administracions i en altres municipis serà important a l’hora de decidir el model a Sabadell.

Així doncs, amb l’inici d’aquestes accions, el govern mostra la clara voluntat de treballar per donar resposta a l’exclusió residencial de la mà de les entitats de la ciutat que treballen amb el mateix objectiu.