PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell s’afegeix a la campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple amb activitats a cinc piscines

La jornada tindrà lloc el proper diumenge, 12 de juliolmullat15

El Cercle Sabadellès 1856, el Club Tennis Sabadell, Club Natació Sabadell (CNS), la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i l’Ajuntament de Sabadell col·laboren un any més en la campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, que es celebrarà el proper diumenge, 12 de juliol. Durant la jornada es portaran a terme activitats a les piscines del Cercle, Club de Tennis, CNS, la Piscina Municipal Joan Serra i La Bassa. La campanya l’organitza la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

Avui, durant la presentació de les activitats, la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Glòria Rubio, ha volgut “agrair a les entitats participants la seva implicació en aquesta jornada”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde i regidor de Salut, Gabriel Fernàndez, ha destacat que “aquesta proposta és una gran oportunitat per a la ciutat. Sabadell ha de ser líder en solidaritat i en valors i aquesta és una oportunitat per demostrar-ho”.

Diumenge, l’activitat programada a cadascuna de les piscines adherides serà la següent:

La Bassa

A La Bassa, es muntarà un espai promocional per a la venda de productes (tovalloles, samarretes, gorres) de 10 a 14 h. Els diners que es recullin es donaran a la FEM.

Durant tot el dia es farà promoció de la campanya i s’animarà a la gent a nedar en solidaritat amb la Fundació. Es donarà un diploma commemoratiu a les persones que ho facin. A les 12 h es convidarà al públic a ficar-se a l’aigua, un acte que es repeteix a totes les piscines adherides a la campanya.

Cercle Sabadellès 1856

La jornada tindrà lloc de 10 a 14 hores. Es reservarà una part de la piscina per a aquelles persones que vulguin col·laborar fent metres nedant i a les 12 es convidarà tothom a llençar-s’hi a l’aigua. Cada participant rebrà un diploma. Així mateix, s’instal·larà un espai de venda de productes i el que es reculli es donarà a la FEM. El president del Cercle, Vicenç Brugat, ha comentat que “l’any passat es van nedar 140.000 metres” i ha destacat també que “afrontem la jornada amb la màxima il·lusió”.

Club Tennis Sabadell

L’entitat sabadellenca tindrà un espai dedicat a la venda dels productes de la campanya per a la recaptació de fons. A la piscina es podrà nedar en solidaritat amb la jornada. D’altra banda, tal i com ha explicat el president del Club Tennis, Lluís Duran, enguany l’entitat enceta una prova pilot. “Instal·larem unes guardioles i proposarem als jugadors i jugadores dels partits de tennis que es juguin diumenge que per cada ace (punt directe de servei) que facin un donatiu”, ha dit.

Club Natació Sabadell

La Fundació del Club Natació Sabadell ha concentrat els actes a la piscina de 25 metres del carrer dels Montcada, on socis i sòcies podran nedar per la campanya. Hi haurà un punt informatiu, amb voluntaris de la FEM i venda de productes. Així mateix, tal i com ha comentat la directora de la Fundació Club Natació Sabadell, Mònica Espinós, “vinculem el Mulla’t amb els casals d’estiu del Club i així tots els nens i nenes hi poden participar”. Els dies previs es farà difusió a través dels casals “i els nens i nenes faran un puzzle relacionat amb la campanya. També els donarem un diploma i podran nedar pel Mulla’t”.

Piscines Municipals Joan Serra

El coordinador tècnic de les piscines Joan Serra, Sergi Espinal, ha explicat que “tindrem venda de merchandising de la campanya i es podrà nedar i fer metres pel Mulla’t”. Les persones que nedin rebran un diploma acreditatiu. La UFEC, d’altra banda, farà una aportació per valor de les entrades puntuals que es venguin aquell dia. Tots els fons recaptats, fruit de donacions i venda de productes, es destinen a la recerca i la millora de les condicions de les persones malaltes.

Mulla’t per l’Esclerosi

Són més de 600 les piscines que enguany participen al Mulla't per l'Esclerosi Múltiple, campanya que des de fa més de 20 anys impulsa la FEM. D’aquesta manera, milers de ciutadans i ciutadanes es mullen i neden metres per solidaritzar-se amb les 7.000 persones afectades per aquesta malaltia a Catalunya.

L'esclerosi múltiple és una afecció del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. Gràcies a aquesta campanya cada estiu, tenim l’oportunitat de solidaritzar-nos i aportar un gra de sorra (en forma de remullada) perquè es continuï investigant per avançar en les causes i els tractaments, cada vegada més efectius. I també contribuir a la millora de la qualitat de vida de persones malaltes afectades i familiars.

Més informació i altres maneres de col·laborar-hi a www.fem.es