PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El govern proposarà al ple aprovar un estalvi en els recursos totals destinats a l’estructura executiva d’un 52%

El govern municipal de Sabadell portarà al ple extraordinari de dimarts vinent l’aprovació dels diferents dictàmens relacionats amb el cartipàs municipal, com són les delegacions del ple a la junta de govern local, les retribucions dels regidors o els recursos destinats als grups municipals.

La proposta que el govern ha presentat avui a la junta de portaveus i que sotmetrà dimarts a la votació del ple proposa una reducció en el sous dels membres del govern d’un 25%. En números absoluts, entre els recursos destinats als membres del govern municipal el 2011 i els actuals hi ha una diferència de 368.030 euros, el que suposa una reducció del 49%.

A més, pel que fa als càrrecs eventuals, el govern porta a aprovació del ple la creació de 6 places per a càrrecs de confiança, 5 menys de les que va aprovar el ple al 2011. A més, el govern en reduirà els sous, incrementant més l’estalvi. Així, d’un cost de 674.099 euros al 2011, es passa a una despesa de 268.855 per aquest mandat que comença. Això suposa un estalvi del 60%, 405.266 euros en números absoluts. A aquests càrrecs de confiança del govern cal afegir-hi els 8 eventuals dels grups municipals.

Malgrat que el 2011 se’n van nomenar 11, el consistori anterior va acabar el mandat amb 6 eventuals, que igualment costaven un 31% més del que suposarà la proposta actual. El cost total del govern al 2011 –sumant regidors i càrrecs de confiança- era de 1.352.186 euros anuals. El nou govern i els càrrecs eventuals que nomeni tindran un cost global de 645.139 euros, el que suposa un estalvi del 52%.

Recursos destinats als grups de la oposició

Pel que fa als recursos destinats als grups de l'oposició, el govern proposa mantenir les assignacions per assistència als plens (1.296 euros) i a les juntes de portaveus (960 euros). Com a novetat, la proposta incorpora l'opció de percebre les retribucions no com a indemnitzacions, sinó cotitzant a la Seguretat Social en base a una dedicació del 40%.

Així doncs, amb l’objectiu que els grups municipals puguin desenvolupar acció política, es destinarà un total de 509.756 euros. En compliment del que estableix l'article 73.3 de la Llei reguladora de les Bases del Règim Local es desglossaran en assignacions als grups i contractació de personal eventual. Es destinaran, per tant, 297.240 euros anuals a les assignacions que rep cada grup municipal, que consten d’un fix per grup de 1.510 euros mensuals, més un variable de 470 euros per cada regidor que tingui el grup municipal. Aquests recursos són a disposició de cada grup per fer front a aquelles despeses que els pugui generar tot allò relacionat amb la seva activitat política municipal. A més, l’Ajuntament posa a disposició de cada grup la possibilitat de tenir un assessor tècnic, que serà contractat per l’Ajuntament com a càrrec eventual, i al sou dels quals és previst destinar-hi
212.496 euros anuals.

El plantejament del govern és, doncs, mantenir la despesa mitjana, i per tant, atès que hi ha més grups municipals, s’incrementen els recursos dedicats als grups municipals en un 31,8%.