PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Es presenta el programa de la Nit de la Ciència i el Coneixement a Sabadell

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació Parc Taulí i la Fundació Bosch i Cardellach donen avui el tret de sortida a la nitciencia15Nit de la Ciència i el Coneixement a Sabadell, amb la presentació del programa de l’esdeveniment, que tindrà lloc el proper 18 de novembre, al Teatre Municipal La Faràndula, coincidint amb la Setmana de la Ciència.

El regidor Maties Serracant ha agraït, en nom del govern municipal, “poder participar en un projecte, que ha estat possible gràcies al lideratge de les entitats”. També ha destacat que “el mecenatge privat és un element important que cal impulsar, tot i que això no treu que posem sobre la taula la necessitat que les institucions públiques siguem més capaces del que hem estat fins ara posant recursos per impulsar la recerca”.

Què és la Nit de la Ciència i el Coneixement?

És una iniciativa per presentar una visió més propera de la ciència i els investigadors a la ciutadania de Sabadell i el seu entorn, amb la finalitat de posar en valor la rellevància de la ciència en la vida de les persones i de fomentar l’interès dels joves per la carrera científica. El passat 21 de gener, les institucions impulsores van signar el conveni marc per a la celebració d’aquesta iniciativa.

En què consistirà?

La Nit de la Ciència es concretarà en una trobada nocturna i festiva oberta a tothom, en què s’obtindran recursos econòmics per finançar un projecte de recerca que s’estigui portant a terme a Sabadell. En aquesta primera edició comptarem amb les actuacions del Quartet Mèlti del Quintet de Vent Fusta de l’Orquestra Simfònica del Vallès. En el decurs de l’acte, que serà presentat pel periodista de TV3 Pere Renom, també es lliuraran beques de recerca orientades a reconèixer i fomentar l’activitat científica entre els joves.

Quin és el projecte beneficiari?

Els recursos obtinguts d’aquesta primera edició de la Nit de la Ciència aniran destinats al projecte “Prevenim els problemes de salut mental en els nostres infants i joves”,que es porta a terme al Centre de Salut Mental de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

L’objectiu específic d’aquest projecte és afavorir la detecció precoç en joves i adolescents dels problemes de salut mental més freqüents, i especialment d’aquells que potencialment són més greus: trastorns d’ansietat, Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH), trastorns de l’espectre de l’Autisme, trastorns de conducta, trastorns addictius (relacionats o no amb substàncies), depressió i psicosi.

Mitjançant una intervenció multifacètica i comunitària, aquest projecte es proposa ajudar als joves, als seus pares i al seu entorn a evitar que les alteracions emocionals i conductuals dels trastorns mentals arribin a formar part de les seves vides i esdevinguin difícilment tractables, empitjorant el pronòstic.

Com s’hi pot col·laborar?

- Comprant entrades per assistir a l'espectacle- Preu: 12 euros.

(Accés a pàgina de venda d’entrades en líniade l’Ajuntament de Sabadell: https://www.koobin.com/sabadell/nitciencia)

- Fent una donació– Import: voluntari.

(Accés a plataforma de micromecenatge – www.migranodearena.org)

- Com a col·laborador o patrocinador

(Contactant amb la Fundació Parc Taulírrenom@tauli.cat)

- Adquirint entrades de fila zero- Preu: 12 euros.

Amb la compra de butlletes que properament estaran disponibles a diferents entitats i punts de la ciutat.

Totes les aportacions seran destinades com a fons per al projecte.

Per a més informació:

Podeu consultar el web www.lanitdelacienciasabadell.cat