PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell i l’EM Jam Session organitzen dos concerts d’homenatge a The Alan Parsons Project

L’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell i l’EM Jam Session han impulsat per als propers dies, dos concerts amb una dedicació especial a The Alan Parsons Project. Els recitals els protagonitzaran L’Orquestra Simfònica del Conservatori sabadellenc i La Band de Rock Simfònic de l’EM Jam Session. El primer concert tindrà lloc aquest dimecres, 17 de juny, a les 7 del vespre a l’Espai Cultura Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 (c. d’en Font, 25, Sabadell) i el segon dijous, 25 de juny, a 2/4 de 8 del vespre al Mirador del Carmel (c. Camí de Can Mora s/n, Barcelona). Aquest segon recital compta amb la col·laboració d’Espai Jove Boca Nord i el Centre Cívic Carmel. Els concerts es portaran a terme sota la direcció de David Magrané, director de l’Orquestra del Conservatori de Sabadell i Jeroni Pagan, cap d’estudis de l’Escola Superior Jam Session. Totes dues sessions són d’entrada lliure.

The Alan Parsons Projectva ser un grup de rock progressiu creat a Londres i en actiu entre els anys 1975 i 1987. Liderat per Alan Parsons, productor, enginyer i compositor i Eric Woolfson, productor executiu, compositor, lletrista i vocalista. S'envoltaren, però, de diversos músics per a cadascun dels seus projectes. De tots ells destaca l'Andrew Powell, que va deixar la seva empremta en les orquestracions simfòniques de força temes de la banda. A partir d'aquesta premissa, l'Escola de Música Jam Session i el Conservatori de Sabadell proposen un projecte pedagògic i participatiu entre agrupacions d'estils ben diferenciats, amb el qual el públic es podrà endinsar en una interessant època de la música popular del segle XX.

Programa

El programa dels concerts serà:

Part I - W.A. Mozart: Simfonia en Re Major K320

  • Adagio maestoso - Allegro con spirito
  • Andantino
  • Finale: Presto

Part II - La música de The Alan Parsons Project

  • Sirius (instrumental) del disc Eye in the Sky (1982)
  • Eye in the Sky del disc Eye in the Sky
  • The Turn of a Friendly Card (part one) del disc The Turn of a Friendly Card (1980)
  • (The System of) Dr. Tarr and Professor Fether del disc Tales of Mystery and Imagination (1976)
  • Silence and I del disc Eye in the Sky
  • Don't Let the Moment Pass del disc Freudiana (1990)
  • Freudiana (instrumental) del disc Freudiana
  • Stereotomy del disc Stereotomy (1985)
  • Old and Wise del disc Eye in the Sky

Intèrprets

L’Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell està formada per alumnes dels últims cursos de grau mitjà de corda, vent i percussió d’aquest centre. El seu repertori se centra habitualment en obres dels grans compositors del Barroc i el Classicisme, tot i que, puntualment, també inclou obres d’altres períodes històrics. La finalitat bàsica del treball de l’agrupació és pedagògica. Tot i així, de manera regular, ofereix al públic el resultat del seu esforç setmanal.

Les Bands de l’Escola de Música Jam Session són agrupacions amb finalitat pedagògica en les quals es treballa la interpretació en grup. S’estudia la improvisació, el arranjaments de directe, la lectura a vista, el treball amb guions i la memorització de les partitures. També es fa èmfasi en l’escenografia, la dinàmica i l’acompanyament del solista. En definitiva, tot els aspectes necessaris per poder gaudir de la interpretació en grup. La Band per a aquest projecte està formada per veu, saxòfons alt i tenor, guitarra elèctrica, teclats, baix i bateria.

Els directors

David Magrané va estudiar direcció d’orquestra amb Salvador Mas i composició amb Carles Guinovart al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Ha dirigit, entre d’altres, la Camerata de Barcelona, la Camerata Monteverdi de Castelldefels -conjunt especialitzat en la interpretació amb instruments originals-, la Jove Orquestra de Cambra de la Ribera d’Ebre (JOCRE) i l’Orquestra Simfònica del Conservatori de la Diputació de Tarragona. Des de l’any 2009, dirigeix la Banda i l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell (OSCS). Al cappdavant de totes aquestes formacions ha tingut ocasió d’actuar als principals auditoris del país, així com en diversos festivals internacionals.

En l’àmbit de la composició, ha escrit música de cambra, simfònica, vocal, per a cobla i una banda sonora per a una pel·lícula. Actualment es dedica de ple al seu projecte de metal simfònic "Suddenlash", amb qui va publicar el disc Soul's Revenge l'any 2013.

Jeroni Pagan és cap d’Estudis de l’Escola Superior de Música Jam Session i professor de Noves Tecnologies al Conservatori de Sabadell. Té la titulació de Professor de Piano i la llicenciatura en Història de l’Art (especialitat Musicologia). També ha cursat un màster en Gestió Cultural i l’any passat va obtenir el Fellowship in Music Performance Diploma.

Per encàrrec ha compost música incidental per a obres de teatre, per a espectacles multimèdia i una òpera-rock. També ha compost cançons per a espectacles infantils, a més de portar la direcció musical de diversos espectacles i produir les músiques de diversos volums de col·leccions de llibres de música per educació primària i secundària. Teclista de “Free To Dream”, banda de rock-fusió amb la qual ha girat per Europa i Cuba i pianista del trio de jazz "Que Pasa Contigo, Trio?” i del duet d’òpera contemporània “Ludovico Monk”.