PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Els museus de la ciutat obriran les portes aquest cap de setmana amb motiu del Dia Internacional i la Nit dels Museus

 La proposta arriba a la 4a edició amb una visita nocturna acompanyada d’una actuació i diferents activitats infantils durant el dianitmuseus15

Aquest dissabte, 16 de maig, els Museus Municipals de Sabadell, l’Espai CulturaFundació Sabadell 1859, el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa organitzen la Nit dels Museus de Sabadell.

Quim Carné, regidor de Cultura, ha declarat en la roda de premsa d’aquest migdia que: “cal entendre la ciutat com una suma de recursos i el dia i la nit dels museus permet veure els 5 museus i 5 espais de la ciutat, una oportunitat per veure com es fa la cultura dia a dia de forma lúdica i dinàmica, amb una proposta de proximitat que augmenta any rere any el nombre d’assistents, que ja és tot un èxit i des d’aquí us convidem a no perdre-us-la”.

Eva Buch, directora del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, ha expressat la seva satisfacció “en presentar una nova edició del Dia i la Nit dels Museus, que a Sabadell arriba a la 4a edició i que el seu origen es remunta al 1977. A Sabadell any rere any s’ha anat fent gran i cada vegada té més repercussió, és una festa en la qual els museus celebren la seva diada i treuen els altaveus al carrer per donar-se a conèixer a tothom”.

Joan Carles Sunyer, director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, ha definit aquesta diada “com una jornada festiva, una oportunitat de trobada amb el públic tant amb el recorrent com el potencial, on cada museu treu una joia, es munta una gimcana i l’any passat va atreure unes 4.000 persones i aquest any esperem que es repeteixi la bona acceptació”.

Enric Menéndez, gerent de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, ha dedicat les seves paraules especialment a la Nit dels Museus i ha destacat que “obrirem les portes de les 8 a les 12 de la nit, amb una jornada de portes obertes que permet visitar les exposicions, veure la joia dels museus i viure en directe una sèrie d’esdeveniments relacionats amb les arts escèniques

Hélène Vietti, programadora cultural i artística de l’Alliance Française, i en representació de les 5 entitats de la ciutat que participen en la Nit d’Art ha comentat que “oferim un recorregut per conèixer les entitats, què s’hi fa i poder gaudir d’exposicions i actuacions”.

La quarta Nit dels Museus de Sabadell s’emmarca dins de la celebració de l’onzena Nit Europea i les activitats infantils del cap de setmana dins del Dia Internacional dels Museus que aquest any arriba a la 37a edició.

Durant la sessió de portes obertes de la nit del dissabte, els visitants poden descobrir gratuïtament les col·leccions dels museus i gaudir dels esdeveniments especials organitzats per aquesta diada com ara música, dansa, teatre o poesia.

Informació a http://bit.ly/DimSBD