PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El període de preinscripció a les escoles bressol públiques de Sabadell serà del 12 al 22 de maig

El proper dimarts, 12 de maig s’obre el període de preinscripció per a les escoles bressol públiques de Sabadell. El termini de presentació de sol·licituds serà fins al 22 de maig (es poden tramitar per via telemàtica fins a les 24 h del 21 de maig). Sabadell té 12 escoles públiques, de les quals 11 són municipals (CEIF Andreu Castells, CEIF Arraona, CEIF Can Llong, CEIF Can Puiggener, CEIF Creu Alta, CEIF El Vapor Buxeda Nou, CEIF Espronceda, CEIF Joaquim Blume, EBM Calvet d'Estrella, EBM Joan Montllor i EBM La Romànica) i una de la Generalitat (Llar d'infants els Àngels).

Per sol·licitar plaça a una escola bressol pública s'ha de presentar l'imprès que es pot trobar als centres o a les oficines de Sabadell Atenció Ciutadana (SAC) de l'Ajuntament. La petició també es podrà fer en línia. Les famílies podran omplir el formulari i enviar-lo telemàticament al centre demanat en primera opció, on s'ha d'anar a presentar la documentació corresponent abans de finalitzar el termini.

En el mateix imprès es pot demanar l'admissió a més d'un centre indicant l'ordre de preferència. S'ha de presentar una única sol·licitud de preinscripció per a tots els centres sostinguts amb fons públics (de la Generalitat o municipal) i s'ha de lliurar en el centre demanat en primera opció o a les oficines de Sabadell Atenció Ciutadana amb tota la documentació pertinent.

Tota la informació sobre el procés de preinscripció i matrícula es pot trobar a www.sabadell.cat

Requisits

Per poder accedir a una plaça cal complir unes condicions d'edat. En el cas de les escoles municipals, per accedir al grup de 0-1 any l'infant ha de tenir 16 setmanes l'1 de setembre de 2015; al grup d'1 a 2 anys tenen accés els infants nascuts el 2014; i al grup de 2 a 3 anys poden accedir els nens i nenes nascuts al 2013.

Quan en un determinat centre hi ha més sol·licituds que places, s'ha d'establir l'ordre de prioritat a partir de l'aplicació d'uns barems determinats. Els criteris i la documentació a aportar estan exposats en el tauler d'anuncis de les mateixes escoles i al portal web de l'Ajuntament.

Els criteris generals són:

- Existència de germans o germanes matriculats al centre o fills de treballadors del centre.

- Proximitat del domicili de l'alumne/a al centre docent o el domicili del lloc de treball.

- Beneficiari de l'ajut de la renda mínima d'inserció (PIRMI).

- Discapacitat de l'alumne/a pare/mare o germà/na.

En cas d'empat també s'apliquen diversos criteris complementaris: família nombrosa o monoparental, malaltia crònica de l'alumne/a, renda de la unitat familiar i si els dos progenitors treballen. Si persisteix l'empat s'efectuarà un sorteig públic que determinarà l'ordenació de les sol·licituds.