PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

“TRENDY CITY”, la nova desfilada Moda Illa del 2015, sobre la ciutat com a tendència

L’alumnat de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Estilisme d’Indumentària de l’Escola Illa presenta aquest divendres 8 de maig, en dos passis (un a les 20 h i l’altre a les 21.30 h), a Ca l’Estruch de Sabadell, Trendy City, una nova desfilada per a presentar els projectes finals del cicle, amb peces de roba inspirades en la ciutat, i a partir del concepte trendy,tendència (la ciutat com a tendència); ciutats d’avui, d’ahir, reals, fictícies, futures, cinematogràfiques, etc., que evoquen sentiments i estils diferents i que són la font d’inspiració, el leit-motiv per a la creació de quinze col·leccions personals d’indumentària per a diversos mercats: nuvi/a, prêt-à-porter, sport-wear i espectacle.

Algunes d’aquestes ciutats escollides són Barcelona i el seu passeig de Gràcia; Còrdova i els seus jardins plens de vida; la cosmopolita Nova York; la luxosa Dubai; ciutats llunyanes i suggerents com Churchill (Canadà) o Rovaniemi (Lapònia); ciutats coloristes com Riu de Janeiro o hereves d’antigues civilitzacions com El Caire o Pompeia; ciutats glamuroses com Montecarlo; ciutats de ciència-ficció, com la ciutat del film “Metropolis” (de Fritz Lang); ciutats ostentoses com la Versalles del s. XVIII; ciutats amb aires esportistes com Long Beach; ciutats reials, com Viena; i ciutats  “fashionistes” com Milà.

Els quinze alumnes (dissenyadors) participants són: Anna Brunet, Gerard Díaz, Andrea Gassó, Aida Giménez, Anna Hernàndez, Youseff L’Ouafi, Mireia Lourido, Aleix Llusà, Laura Mañas, Marina Martin, Maria Molina, Cristina Quereda, Lilibeth Salazar, Marta Sanjurgo i Isabel Villodres.

Tot el currículum del cicle s’orienta cap el procés de creació de les col·leccions que es presenten en passarel·la: des del disseny fins a la confecció, passant per l’elaboració dels patrons i prototips, així com en la representació final que és la mateixa passarel·la. L’alumnat també és el responsable de buscar els/les models que portaran els seus vestits, de crear les coreografies i buscar la música més adient per provocar el màxim impacte a l’espectador.

També col·laboren, transversalment, alumnat de primer curs d’Estilisme d’Indumentària en el muntatge i el backstage, durant tota la desfilada, així com alumnat dels cicles de Gràfica Publicitària i d’Il·lustració en l’escenografia i la gràfica de la passarel·la. Aquesta és una de les activitats d’aprenentatge transversals més importants de les que es fan a l’Illa, convertint-se en un esdeveniment en el qual tota l’escola, i no només l’alumnat i el professorat, sinó també les seves famílies i amics, col·laboraren en aquest espectacle performàtic i creatiu.

Per accedir als passis, cal trucar a l’Escola Illa (tel. 93 711 48 05), que facilitarà invitacions fins que s’esgotin les localitats.