PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Casal Pere Quart acull avui la 13a Marató de Donació de Sang

Com a mostra de condol per l’accident aeri queden anul·lades les actuacions previstes a la tarda a la plaça del Dr. Robertsang1315

Durant tot el matí i aquesta tarda, entre les 4 i les 9 del vespre, totes aquelles persones que vulguin col·laborar poden acostar-se al Casal Pere Quart i fer la seva donació durant la 13a Marató de Donació de Sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits. La campanya, que compta amb la implicació de l’Ajuntament de Sabadell, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental, Creu Roja Sabadell, Mossos d’Esquadra i l’Institut Castellarnau, es presenta enguany amb l’eslògan “Jo dono sang! M’hi acompanyes? Et cedim el testimoni”.

Com a mostra de condol per l’accident aeri d’avui s’han anul·lat les actuacions previstes per aquesta tarda a la plaça del Dr. Robert.

En el marc de la Marató, aquest matí al Casal Pere Quart, la regidora de Salut de l’Ajuntament, Cristina Moreno, ha comentat que “Sabadell és una ciutat solidària que compta sempre al calendari i planificació del Banc de Sang i Teixits” i ha recordat que “la sang no es pot fabricar. Es necessita, per tant, de la solidaritat de les persones”.

Per la seva part, la doctora de la campanya, Núria Nomen, ha explicat que “les persones que venen a donar venen amb ganes. Espero que durant la tarda s’animin molt les donacions”. El marcador de donacions al Casal es va actualitzant durant la jornada.

En paral·lel a les donacions del Casal Pere Quart, i un any més, hi ha un equip mòbil ubicat al Complex Central dels Mossos d’Esquadra de Sabadell, al qual es podran adreçar els treballadors i treballadores d’aquest equipament. En aquest sentit, el cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la Comissaria de Sabadell, César Galván, ha comentat que “sabem de la importància d’aquestes campanyes i per això hi volem donar suport i posem el nostre granet de sorra”.

Donar sang, un hàbit cívic

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

-        Tenir més de 18 anys

-        Pesar 50 quilos o més

-        En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

Al web www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.