PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

CIPO adequarà el local cedit per l’Ajuntament al Complex Parc Central com a llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

El local cedit per l’Ajuntament de Sabadell a CIPO al Complex Parc Central serà adequat per l’entitat com a llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual. Acipoparc hores d’ara les obres d’adequació estan en procés de licitació. La societat municipal VIMUSA gestionarà la relació econòmica amb la constructora escollida per CIPO i portarà la direcció d’obres. El pressupost aproximat del projecte, a càrrec de CIPO, serà superior als 212.000 euros.

Avui han visitat el local l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el president de CIPO, Avel·lí Garrigós, la tinenta d’alcalde de Serveis Socials i Habitatge, Marta Farrés, el director de CIPO, Xavier Martínez; i el gerent de VIMUSA, Jordi Renom, acompanyats d’altres representants municipals i de l’entitat.

Tal i com ha expressat l’alcalde, Joan Carles Sánchez, “estem molt contents de col·laborar amb CIPO per aquest projecte. Com a administració ens sembla que les possibilitats de col·laborar amb entitats que generen un plus per a la ciutat, cal concretar-les i així ho hem fet”.

Per la seva banda, el president de CIPO, Avel·lí Garrigós, ha comentat que “aquest és un pas molt important que ens permetrà agrupar serveis que ara com ara tenim en llars-residències separades i, a més, se’ns obren noves possibilitats. A més –ha dit– aquest projecte significa un gran salt en qualitat”.

L’equipament substituirà dues de les tres llars-residència que actualment té CIPO i permetrà ampliar el nombre de places. Així mateix, millorarà substancialment la qualitat de vida de les persones residents.

La nova llar-residència de CIPO al Complex Parc Central constarà de dues unitats de convivència diferenciades per a 10 usuaris cadascuna i monitor (un total de 20places) i equipades amb els serveis i condicions necessàries. Així mateix, les unitats comptaran amb espais comuns com la cuina, el menjador o el safareig.

El local cedit al Complex Parc Central té una superfície total construïda de 438,33m2. La concessió a CIPO d’aquest espai va ser aprovada l’any passat pel Ple Municipal.

CIPO

CIPO, SCCL, és una empresa social sense afany de lucre que neix l’any 1968 a partir de la iniciativa i l’esforç d’un grup de mares i pares, com una alternativa normalitzada a la finalització de l’etapa escolar. L’entitat treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental i de les seves famílies, principalment en dues vessants: integració sòcio-laboral i atenció integral de les seves necessitats.

Complex Parc Central

Amb el seu plantejament, el Complex Parc Central potencia la dimensió d’integració social i convivència de diferents col·lectius, tot mantenint espais i accessos independents i compartint alguns serveis comuns.

Ubicat a la zona sud, aquest complex compta amb 114 habitatges de lloguer. Són pisos adaptats i amb serveis destinats majoritàriament a gent gran de la ciutat. Del total es reserven 11 habitatges per a col·lectius amb especials dificultats, dels quals 5 corresponen a Salut Mental Sabadell. Salut Mental disposa, així mateix, d’un local a l’equipament on l’entitat hi ha ubicat la nova seu i el seu centre d’activitats.

D’altra banda, al Complex funciona un espai relacional que ofereix un ampli ventall de propostes i serveis especialment adreçats a les persones grans i que té per objectiu potenciar la relació entre els residents, obrint-se al barri i a la ciutat.

A tot plegat caldrà sumar la nova llar-residència que CIPO ubicarà al local cedit per l’Ajuntament al Complex.