El Vapor Llonch acull la jornada sobre el paper de les administracions locals en la promoció econòmica dels territoris
L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, ha dut a terme en el dia d’avui una jornada amb el títol El món local en la promoció econòmica dels territoris. Bagatge històric, reptes i perspectives de futur. La jornada s’ha celebrat aquest matí, a l’auditori del Vapor Llonch.
Tal i com ha comentant l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez, en l’acte d’inauguració de la jornada: “Fa pocs dies al pati del Vapor Llonch celebraven l’acte més festiu del 25è aniversari. 25 anys que demostren la implicació, sostinguda en el temps de l’Ajuntament de Sabadell perquè hi havia el convenciment que la emancipació del ciutadà tan sols es pot garantir a través de la feina. En aquest sentit, l’administració ha de poder garantir l’accés a una feina que permeti viure dignament, no hi ha legitimitat en el sistema actual si no som capaços de garantir-ho, i des de l’Ajuntament fa anys que estem treballant per oferir aquesta dignitat en l’àmbit de la promoció econòmica i l’ocupació. Aquesta és la millor resposta que es pot donar quan algú dubta de la importància del Vapor Llonch: aquesta experiència i servei acumulat al llarg de 25 anys. Una tasca que no hauríem pogut fer sols, i cal agrair la implicació dels gremis i del conjunt de l’àmbit econòmic, sindical i social de la ciutat i, tot i que, no hem pogut donar una solució definitiva al greu problema de la crisi, sí que ha significat un punt de llum i d’esperança per a moltes persones”.
Per la seva banda, Carles Rossinyol, president delegat de l’Àrea d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, ha manifestat que: “El Vapor Llonch és fruit de la transformació extraordinària dels ajuntaments democràtics per ser serveis públics de proximitat: justos, eficients i representatius, de servei a la ciutadania. I la Diputació de Barcelona ha viscut aquest procés des d’una posició capdavantera, posant a disposició dels ajuntaments plans extraordinaris i urgents per pal·liar els efectes de la crisi. Amb ajuts a l’economia productiva, i s’ha treballat conjuntament amb l’economia local amb accions com l’impuls a vivers d’empresa, innovació, suport a les petites i mitjanes empreses, formació i especialització de treballadors i empresaris. Tot plegat basat en la inclusió social i el desenvolupament de la promoció econòmica local”.
Finalment, Olga Campany, directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, ha volgut destacar que: “és una gran satisfacció participar en els actes del 25è aniversari del Vapor Llonch, un centre pioner en les polítiques d’ocupació. Actualment tenim dues lleis en tramitació al Parlament que ens poden ajudar en aquest sentit: la llei d’ordenació del servei d’ocupació a Catalunya i la llei de qualificació i formació professional, que facilitaran la tasca i l’encert en aquestes polítiques perquè la proximitat és el valor dels municipis”.
La jornada s’ha completat amb una ponència i la taula rodona L’administració local en el lideratge de les polítiques de desenvolupament econòmic. Carles Bosch, regidor de Comerç, Consum i Turisme ha moderat aquesta taula, que ha comptat com a ponents l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago; l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz i la tinenta d’alcalde de Recursos Humans i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, Filo Cañete.
Per últim, la sessió s’ha tancat amb la intervenció de Carles Bosch que ha destacat que: “S'ha de posar en valor l'experiència, capacitat i professionalitat de les persones que treballen al Vapor Llonch. El Vapor Llonch ha estat durant molts anys un dels referents dels Serveis Locals d’Ocupació per ser pioner en molts dels serveis que ara són imprescindibles. La seva trajectòria l’ha permès convertir-se en un dels exemples de serveis de característiques similars d’arreu de Catalunya”.