PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Un total de 544 atletes prendran part aquest cap de setmana al 28è Campionat d’Espanya d’Atletisme Cadet en Pista Coberta, que es celebra a Sabadell

La Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya, ubicada a Sabadell, ultima ja tots els preparatius per convertir-se aquest cap de setmana, 21 i 22 de març, en seu del 28ècampionat15 Campionat d’Espanya d’Atletisme Cadet en Pista Coberta. A la prova prendran part un total de 544 atletes, entre els quals algunes de les joves promeses més destacades de l’atletisme en l’àmbit estatal. Avui han presentat el Campionat en roda de premsa el tinent d’alcalde de Presidència i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, i el president de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) i vicepresident de la Real Federación Española de Atletismo (RFEA), Joan Villuendas.

El tinent d’alcalde, Josep Ayuso, ha volgut agrair el compromís de la RFEA i de la FCA així com també la implicació dels patrocinadors, proveïdors i col·laboradors per fer possible l’esdeveniment i ha destacat “l’orgull que significa per a Sabadell acollir aquest Campionat”. També ha subratllat “totes les derivades de la competició: la vessant esportiva, que és importantíssima, i també la vessant turística i de capitalitat que comporta per a la ciutat acollir un esdeveniment d’aquestes característiques. A més de la vessant econòmica, perquè els atletes de l’edat cadet es desplacen en moltes ocasions acompanyats pels seus familiars i totes aquestes persones venen a Sabadell, passegen, dinen, visiten els comerços, etc”.

Per la seva part, el president de la FCA i vicepresident de la RFEA, Joan Villuendas, ha mostrat la “gran satisfacció per portar el Campionat cadet aquí, a la Pista Coberta de Sabadell, una instal·lació moderna i que agrada a tothom” i ha destacat que “aquest cap de setmana tindrem aquí als millors atletes de la categoria de tota Espanya”. Així mateix, ha explicat que al desembre es compleix el centenari de la Federació Catalana d’Atletisme i que, com a part de les celebracions, l’organisme esportiu voldria iniciar les converses i gestions “perquè ens agradaria tornar a portar el Campionat d’Espanya absolut en Pista Coberta de nou aquí a Sabadell i cloure així la commemoració del centenari”. També ha destacat l’activitat que acull habitualment la Pista Coberta, posant com a exemple que, des del desembre fins a mitjan de març, l’equipament sabadellenc ha registrat uns 16.000 usos en les proves de control i campionats impulsats per la FCA.

La competició

Entre els participants d’aquest dissabte i diumenge, hi haurà grans especialistes en totes les disciplines atlètiques de la categoria en pista coberta, entre els quals destaquen esportistes de la Joventut Atlètica Sabadell (JAS). L’entitat sabadellenca estarà representada per diversos atletes, entre els quals els corredors Marta Romance, Adrià Torrents, Eloi Santafé, Anna Garcia i Alicia Dávila i el saltador amb perxa Marc Tomey.

La competició es dividirà en dues jornades: una primera dissabte a la tarda, durant la qual es celebraran les eliminatòries, les proves de pentatló, algunes d’exatló, algunes semifinals i les finals de llançament de pes en dones, longitud homes, perxa homes i 3.000 homes.

La segona jornada tindrà lloc diumenge al matí i preveu quatre semifinals, proves d’exatló i un total de 18 finals.

L’entrada per veure les diferents proves, tant dissabte com diumenge, és gratuïta.

El Campionat d'Espanya d’Atletisme Cadet en Pista Coberta l'organitzen la Real Federación Española de Atletismo, l'Ajuntament de Sabadell i la Federació Catalana d'Atletisme. El patrocinador principals és Joma i són proveïdors Kinder, Kyocera, Mondo i Podoactiva. Col·laboren el Consejo Superior de Deportes, ADO, Joventut Atlètica Sabadell i Consell Esportiu Sabadell. Són patrocinadors locals Hotel Urpí, Smatsa, Coca-Cola, XocoCrep, Mercavallès i Creu Roja.

 
L’equipament
 
Integrada paisatgísticament en l'entorn del riu Ripoll, la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya es va inaugurar el setembre de 2010, compta amb 12.700 metres quadrats de superfície construïda i té una capacitat per a 2.500 persones. És l'única pista coberta de Catalunya i compleix amb la normativa internacional d'atletisme. En el finançament de la seva construcció van participar diferents organismes públics: el Consejo Superior de Deportes, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sabadell.

Més informació a:

www.sabadell.cat

http://www.fcatletisme.cat/">www.fcatletisme.cat

www.rfea.es

www.sabadellpistacoberta.cat