PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Aquest diumenge es celebra una nova edició de la Fira de la Primavera, impulsada per l’Associació de Floristes de Sabadell

La plaça del Dr. Robert acollirà aquest diumenge, 22 de març, al matí, una nova edició de la Fira de la Primavera. L’activitat, impulsada per l’Associació de Floristes deprimaver15 Sabadell i que es celebra coincidint amb l’arribada de la primavera, té com a objectius fonamentals apropar la ciutadania a la cultura floral i també difondre la tasca que porta a terme l’Associació en defensa dels professionals de la floristeria a la ciutat. La celebració compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell.

Avui han presentat la Fira de la Primavera el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso; el president de l’Associació de Floristes de Sabadell, Sergi González, i el regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, acompanyats per diversos representants de l’Associació.

El tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, ha comentat que “amb aquesta fira donem suport al comerç de proximitat, reivindicant la professionalitat i qualitat del seu producte” i ha explicat que amb l’esdeveniment “capitalitzem i posem en valor aquest espai central que anem recuperant com el Racó del Campanar que està aquí al costat o el passeig de la Plaça Major. I donem capitalitat a Sabadell amb la voluntat que aquesta fira es vagi consolidant com a punt de referència”.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Floristes de Sabadelll, Sergi González, ha comentat que “volem promocionar la cultura floral apropant-la al públic. Posarem parades de flors i plantes, farem demostracions d’art floral i sortejos”. També ha explicat que un dels objectius de l’entitat és combatre la competència deslleial en jornades com Sant Jordi.

En aquest sentit, el regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, ha dit que “estem amb el petit comerç i respecte Sant Jordi, estem satisfets pel fet que els floristes s’hagin agrupat en l’associació, una entitat amb la qual hem treballat la regulació de les parades de venda per aquest dia tan assenyalat. El nostre objectiu és que puguin conviure les parades d’escoles i entitats, respectant alhora també els drets dels establiments de floristeria”. En aquest marc, la vicepresidenta de l’Associació, Carlota Segalà, ha agraït el suport de l’Ajuntament i ha comentat que Sabadell és un dels pocs municipis en els quals s’han pres mesures per protegir i defensar el sector.

La Fira

Durant la Fira de la Primavera, una representació dels floristes de la ciutat mostrarà i oferirà els seus productes als visitants, donant així idea de la varietat i qualitat de l’oferta amb què compta Sabadell en aquest àmbit. Alhora, i amb la voluntat d’afavorir la difusió i el coneixement d’aquest art per part de la ciutadania, s’han previst tallers, tant infantils com adreçats al públic en general. Als tallers es portaran a terme demostracions i s’introduiran diferents tècniques. També l’organització ha previst sortejos d’arranjaments florals.

Amb la Fira de la Primavera es dóna continuïtat a una iniciativa que va néixer fa tres anys. Aquest és el segon que l’esdeveniment es celebra a l’àmbit del passeig de la plaça Major i l’eix central. Els organitzadors impulsen un any més aquesta festa amb la voluntat que, any rere any, aquesta cita es vagi consolidant i acabi convertint-se en una tradició al calendari de la ciutat.