PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Inici de la temporada d’actuacions castelleres

Aquest diumenge, 15 de març, comença la temporada castellera i, com no pot ser d’altra manera, a la ciutat s’inicia la temporada amb l’actuació dels Castellers de Sabadell, a la plaça del Doctor Robert, a les 12 del migdia.

L’acte, a més, tindrà la inauguració d’una nova placa commemorativa a la plaça de Sant Roc, a 2/4 de 12 del migdia, que recull el 3 de 9 amb folre assolit per primer cop i en aquesta mateixa plaça la temporada passada.

Els Saballuts

Els Saballuts van iniciar la seva activitat l’any 1994, al pati de l’Escola Joanot Alisanda i amb poc temps han vist créixer la seva activitat i els seus socis, que els han portat, després de diferents canvis d’espais, a estrenar un nou local al carrer d’Emprius, on poden desenvolupar en les millors condicions la seva creixent activitat.

La colla castellera de Sabadell ja ha assolit fites importants: el 24 d’octubre del 2010, van descarregar, a la plaça de Sant Roc, la seva primera clàssica de vuit: 3 de 8, 4 de 8, 2 de 7. El 9 de setembre de 2012, van descarregar també a la plaça de Sant Roc, durant la Festa Major, i per primera vegada: 5 de 8 i 2 de 8 amb folre. El passat 26 d’octubre de 2014, els castellers de Sabadell van descarregar, en aquesta mateixa plaça, durant la 20a Diada Castellera i per primera vegada el 3 de 9 amb folre.

Amb aquestes fites, la colla castellera de Sabadell “els Saballuts”, tot i ser una colla relativament jove, s’ha consolidat com una entitat amb empenta que ha assolit castells importants i que encara pot seguir creixent i assolir fites cada cop més importants.