PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Obert el període de preinscripció a l’Escola Municipal de Música i el Conservatori

L’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional obre el període de preinscripció per al curs 15-16, del 10 al 27 de març, amb una oferta de cursos i tallers àmplia, innovadora i adreçada a facilitar l’accés als ensenyaments musicals a totes aquelles persones sensibilitzades per la música, independentment dels coneixements previs que puguin tenir. Per dur-ho a terme l’EMM i el CP compta amb un equip de 50 professors de música reconeguts per la seva àmplia trajectòria i professionalitat.

Cal destacar, especialment, l’oferta infantil que comença amb la Iniciació, per alumnes de 5, 6 i 7 anys, on els infants s’acosten a la música a través del mètode Orff, que consisteix en un treball dels infants amb instruments de percussió, creats aquest mètode i amb les mides adequades per als nens i nenes. També es porten a terme activitats com la Roda d’Instruments, adreçada a conèixer els diferents instruments per després poder triar quin d’ells voldran aprendre.

A partir dels 8 anys i fins als 11, els infants poden fer 4 cursos del programa Bàsic, on s’incorpora l’ensenyament de l’instrument de manera individualitzada, les classes de llenguatge musical, les de cant coral i les de conjunt instrumental i/o formacions.

El programa Mitjà consta de dos cursos adreçats a infants de 12 i 13 anys i suposa aprofundir en els coneixements musicals continuant amb l’estructura abans esmentada.

En acabar aquest programa, es diversifica encara més l’oferta i es poden cursar el Programa d’Adequació a 3r per incorporar-se als ensenyaments reglats, Programes Avançats i cursos per a Adults, on es manté l’ensenyament instrumental individualitzat, així com altres tallers de caràcter monogràfic, diversos i innovadors que, sota el nom de Música Oberta, inclouen dotze activitats que van des del Teatre musical, Conjunts instrumentals, Història de la música i Instruments Orff, entre d’altres.

D’altra banda, en el mateix període es pot fer la preinscripció al Conservatori. Aquest ofereix estudis musicals reglats de Grau Professional, que s’articulen en sis cursos i, a banda d’un ampli currículum educatiu, aposten per impulsar la pràctica instrumental i el cant coral. Es pot accedir directament a qualsevol d’ells amb una prova d’accés. En acabar aquests estudis, els alumnes es poden presentar a les proves d’accés als estudis superiors musicals.

Tant l’Escola de Música com el Conservatori aposten perquè els alumnes posin en pràctica els seus coneixements a través de les més de 20 formacions amb què compta: Conjunts d’acordions, de flautes de bec, de guitarres, de metalls, la Banda, la Big Band, el conjunt Euterpe, l’Orquestra Amadeus, Stradivari i Simfònica... Aquesta àmplia oferta permet també que l’EMM i Conservatori estigui molt present a la vida cultural de la ciutat, creant així un vincle especial que afavoreix que l’educació musical que reben els alumnes pugui revertir al conjunt de la ciutadania, gaudint de concerts, actuacions, acompanyaments, etc. A més l’EMM i CP també participa activament en intercanvis amb altres ciutats fomentant les trobades o stages.

Podeu consultar tota la informació sobre l’oferta educativa i el procés de preinscripció de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional a la pàgina web del centre: https://ca.sabadell.cat/Conservatori/p/presentacio_cat.asp.