PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Sabadell Smart Congress tanca amb una assistència de prop de més de 750 congressistes

smartcityLa tercera edició del congrés consolida el saló en l’àmbit de les "Smart cities" de mida mitjana i petitacloendasmart

El Sabadell Smart Congress, que ha tingut lloc els dies 25 i 26 de febrer, ha aconseguit atreure l’atenció de més de 750 congressistes amb forta presència d’ens locals, entre ells alcaldes i alcaldesses. A més, aquests any hi ha hagut força presencia d'universitats, centres de recerca i empreses de l'àmbit de la consultoria en la temàtica "Smart city".

El nombre de visitants gairebé s’ha duplicat respecte l’edició anterior. Així mateix, ha crescut més del 50% el nombre d’entitats expositores. Avui, durant l’acte de clausura, el tinent d’alcalde de Presidència de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, ha volgut expressar l’agraïment a les empreses, els participants, els ponents i tots aquells que han fet possible l’organització del Congrés. Així mateix, ha destacat els més de “750 inscrits, una xifra que supera altres edicions i les 29 entitats expositores”. També ha destacat “accions com el carrer intel·ligent a la zona d’exposició, que ha despertat l’interès dels centres educatius”. I ha subratllat el nombre de ponents, 33, comptant amb una forta presència internacional. “Tot un seguit d’elements –ha comentat—que han fet possible una edició reeixida i d’impacte”.

Per la seva part,el membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Sabadell, Pere Puig, ha felicitat l’organització i ha destacat la “importància del bon disseny i de la planificació per a una smart city” així com tambéla importància del treball transversal del món empresarial, tenint en compte que la majoria de les empreses són petita i mitjana empresa i cal saber on anar. Hem de ser ambiciosos i generar i exportar indústria”, ha dit.

Les ponències que han atret més públic han estat, d’una banda, la inauguració a càrrec de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; Víctor Calvo-Sotelo, secretari d’Estat de Telecomunicacions i per la Societat de la Informació;Jordi Puigneró,director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya;Íñigo de la Serna, alcalde de Santander i president de la RECI i Jordi Hereu, que va ser alcalde de Barcelona i consultor de IdenCity; i d’una altra banda, la ponència marc del primer dia del congrés, amb Tia Kansara, fundadora y directora de Kansara Hackney (KH), primera consultora d’estil de vida sostenible al Regne Unit; i Pablo Chillón, expert en nous models de governança de ciutats, que van comptar amb prop de 200 assistents cadascuna. Destacar també que entre els ponents, un total de 33, un 20% han estat d’àmbit internacional.

Sabadell també ha estat la capital de les ciutats intel·ligents mitjanes i petites d’Espanya durant el congrés, per la coincidència amb la Junta Directiva de la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI), formada per les 25 ciutats fundadores d’aquesta entitat, entre les quals Sabadell. La reunió la van presidir ahir al matí el president de la RECI, Iñigo de la Serna; l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Víctor Calvo-Sotelo.

Enguany el congrés s’ha orientat al voltant de les tendències de l’urbanisme a les ciutats de mida mitjana, les noves tecnologies en l’àmbit de la salut i el finançament de projectes de ciutats intel·ligents.

Protocol d’intencions i projectes europeus

En el marc del Sabadell Smart Congress l’Ajuntament de Sabadell i els municipis de L’Hospitalet de Llobregat i Tarragona han signat un protocol d’intencionsamb l’objectiu d’establir canals de comunicació institucionals entre les tres ciutats, que contribueixin a impulsar projectes de modernització dels serveis públics mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Cadascun dels municipis aportarà els seus coneixements en relació a un projecte “Smart City” a fi que les altres dues ciutats el puguin replicar. En el marc d’aquest protocol els tres signants es comprometen a impulsar les “smart regions” de les quals formen part cada ciutat: l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la qual forma part L’Hospitalet de Llobregat; el Clúster TIC Catalunya Sud, del qual forma part Tarragona i l’Àmbit B-30 per part de Sabadell.

També durant el congrés s’ha presentat el projecte Triangulum, que finançarà la Comissió Europea, dins del programa d’Innovació Horitzó 2020, com una de les iniciatives de més impacte dins el bloc de ciutats intel·ligents i comunitats d’aquest programa. Aquest projecte transformarà districtes urbans en barris intel·ligents en tres ciutats precursores (Manchester, Eindhoven i Stavanger) i després transferirà els conceptes allà aplicats a altres tres ciutats (Praga, Leipzig i Sabadell). Un total de 22 socis europeus hi estan implicats.

Paral·lelament al congrés ha tingut lloc el concurs d’aplicacions mòbils (apps), i objectes urbans, Sabadell Urban Challenge 2015. L’aplicació Familyar,de l’empresa Indigo Group-Adaptative City, va ser la guanyadora a la categoria d’apps i TNL Equipamientos Ambientales a la d’objectes urbans intel·ligents.