Els equipaments de gent gran de la ciutat compten amb uns dipòsits per recollir taps de plàstic per a un projecte de la Fundació Atendis, d’atenció a persones amb discapacitat
Des de la setmana passada, els quatres equipaments municipals destinats a la gent gran compten amb dipòsits per recollir taps de plàstic, en el marc d’un projecte impulsat per la Fundació Atendis, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, els usuaris i usuàries del servei d’acolliment residencial ARAL de la Fundació (per a persones adultes amb discapacitat lleugera i moderada) seran els encarregats de fer la recollida dels taps i dur-los a l’empresa que realitza el reciclatge. D’altra banda, i tot que l’objectiu fonamental del projecte és la integració i la participació comunitària de persones amb discapacitat, l’acció també permetrà obtenir recursos per adquirir material didàctic per a la Fundació i per a la compra de petit equipament.
Els centres de gent gran que compten amb els contenidors, que ha facilitat l’Ajuntament, són el Mercat de Sant Joan i els complex Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central. D’aquesta manera, se sumen a altres espais de la ciutat on també s’està portant a terme el projecte.
Tal i com ha destacat la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Anna Carrasco, “els beneficis que aquesta acció arribi als equipaments per a gent gran de la ciutat són múltiples, atès que, d’una banda, el projecte promou la participació de les persones amb discapacitat però, a més, en aquest cas, es fa a través de la implicació de la gent gran de la ciutat que, amb una acció tan senzilla com separar els taps i llençar-los al contenidor, podrà col·laborar en un projecte solidari i de cohesió”. Es tracta, en paraules de Carrasco, “d’una nova oportunitat per demostrar que les persones grans s’impliquen en el dia a dia de la ciutat i que són part activa i molt important de Sabadell”.
Fundació Privada Atendis
La Fundació Privada Atendisés una entitat sense ànim de lucre, que desenvolupa la seva acció al servei de les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies, i dins l’àmbit territorial de la Comarca del Vallès Occidental.
La Fundació sorgeix de la consolidada Associació Pro Disminuïts Psíquics de Sabadell i Comarca (APDP), nascuda el 1963. Des de l’1 de maig de 2008, la Fundació és l’entitat encarregada de gestionar les activitats assistencials que fins al moment realitzava l'APDP.
Atendis atén de forma especial les necessitats d’acolliment residencial i d’atenció diürna especialitzada de persones adultes amb gran discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport extens i/o generalitzat; la necessitat de llar-habitatge de persones amb discapacitat psíquica moderada i que estiguin integrades en serveis ocupacionals; així com l’orientació, formació i seguiment per a la integració laboral en empresa ordinària, de persones amb discapacitat lleu. La Fundació ofereix diferents possibilitats de serveis al col·lectiu de persones adultes amb discapacitat intel·lectual.