L’Ajuntament de Sabadell i l’Obra Social “la Caixa” signen un conveni per a la posada en marxa d’un nou centre de tarda a la ciutat, ubicat a la Concòrdia.
L’Obra Social “la Caixa” aportarà 30.000 euros al projecte
La signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i l’Obra Social “la Caixa” farà possible la posada en marxa d’un nou centre de tarda a la ciutat. El nou servei estarà ubicat a la Concòrdia, concretament a l’equipament municipal situat a l’avinguda de Josep Tarradellas, 19 bis (on estava l’antiga escola bressol L’Heura), i completarà l’actual xarxa de centres de tarda de la ciutat, conformada ara com ara per cinc equipaments.
Avui han signat i presentat l’acord entre totes dues institucions la tinenta d’alcalde de Serveis Socials, Marta Farrés, i el director d’àrea de negoci del Vallès Occidental – Sabadell de Caixabank, Pere Comajuncosa. La signatura del conveni preveu l’aportació de 30.000 euros per part de l’Obra Social “la Caixa” al projecte.
Durant la presentació, la tinenta d’alcalde, Marta Farrés, ha agraït la bona disposició de l’entitat a donar suport als diferents projectes de ciutat. En aquest marc, ha volgut “agrair la sensibilitat de “la Caixa” i la seva col·laboració, sobre tot en un àmbit com és l’atenció a la infància”. Farrés ha afegit que “com a Ajuntament, no només volem contenir la pobresa, sinó combatre-la i en aquest sentit els centres de tarda el que fan és empoderar els infants i donar-los instruments perquè puguin avançar en les millors condicions possibles” i ha ressaltat, així mateix, la importància de “generar igualtat d’oportunitats”.
El director d’àrea de negoci del Vallès Occidental – Sabadell de Caixabank, Pere Comajuncosa, ha definit el projecte “engrescador” i s’ha mostrat molt satisfet per poder col·laborar-hi. “Per nosaltres és el final d’una bona caminada, que s’inicia quan un client ens dóna la seva confiança”, en el sentit que la tasca de l’Obra Social és el retorn a la societat del que els ciutadans i ciutadanes aporten a l’entitat.
Amb el nou centre de tarda de la Concòrdia, s’ubica un equipament d’aquestes característiques a una zona de la ciutat que fins ara no disposava d’aquest recurs. D’aquesta manera, es podran atendre millor les necessitats socioeducatives dels infants d’aquest barri i zones properes. Ara com ara, Sabadell compta amb una xarxa integrada per cinc centres de tarda. Són els de Can Deu, Can Rull, Can Puiggener, Torre-romeu i Les Termes.
El compromís de l’Obra Social “la Caixa” amb el projecte del nou centre de tarda a la Concòrdia s’emmarca, també, en els objectius d’aquesta institució per contribuir al progrés de les persones i de la societat, amb especial incidència en els col·lectius més vulnerables, ja sigui a través de programes propis, aliances estratègiques o col·laboracions.
Centres de tarda
Els centres de tarda són serveis de funcionament diürn, fora de l’horari escolar, que donen suport, estimulen i potencien l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’hàbits bàsics i l’esbarjo dels infants atesos. Ofereixen suport als infants usuaris del servei i també a les seves famílies.
Aquests centres atenen infants de 3 a 12 anys, que hi accedeixen derivats pels educadors socials dels Serveis Socials Bàsics municipals desplegats arreu del territori. Aquesta derivació es fa sota un pla d’intervenció, que marca els objectius de treball, les pautes de seguiment i els períodes d'atenció i es realitza en estreta col·laboració amb els centres escolars de la ciutat. Funcionen com a espais d’acollida física i afectiva, on es desenvolupen, sota criteris educatius, activitats de la vida quotidiana en sortir de l’escola: berenar, preparar tasques escolars, jugar, salut i higiene.
L’Obra Social, l’ànima de ”la Caixa”
”la Caixa” aposta un any més per renovar el seu compromís social oferint suport a milers de projectes solidaris que pretenen donar resposta a les necessitats emergents de la nostra societat. El desenvolupament de programes de caràcter social, adequats a aquestes necessitats socials en l’actual context aglutina la major part de la inversió.
La superació de la pobresa infantil, el foment del treball entre col·lectius amb dificultats, l’envelliment actiu i saludable de les persones grans i l’atenció a les persones amb malalties avançades continuen sent les quatre línies de treball prioritàries.
A més d’aquestes, ”la Caixa” impulsa altres iniciatives dirigides a cobrir diferents carències i problemàtiques socials, com ara la prevenció del consum de drogues, l’accés a l’habitatge, el foment de la diversitat i la interculturalitat com un valor social positiu, el foment del voluntariat, la concessió de microcrèdits o la cooperació internacional. Aquests objectius, a més del suport a l’educació i la investigació, la conservació del medi ambient i la divulgació de la cultura com a instrument de cohesió social, completen els objectius essencials de l’Obra Social ”la Caixa”.