PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Sabadell participa al Workshop EIP Smart Cities & Communities

La ciutat de Sabadell ha participat al Workshop del Partenariat Europeu d’Innovació en ciutats intel·ligents que s’ha dut a terme a Brusel·les els dies 8 i 9 d’octubre.  

Sabadell s’ha adherit al partenariat europeu d’innovació en ciutats intel·ligents (EIP on Smart Cities & Communities, EIP SCC) promogut per la Comissió Europea juntament amb uns 3.000 partners entre empreses, municipis i universitats de tota la Unió Europea, amb el compromís d’integrar els punts de recàrrega per vehicles elèctrics a la xarxa d’enllumenat públic, que està infrautilitzada en horari diürn. Aquests 3.000 membres estan repartits en 6 clústers i Sabadell forma part del d’integració d'infraestructures energètiques i TIC.

L’Ajuntament, com a líder d’aquest compromís, haurà de cercar altres socis dins de EIP SCC que siguin adequats per tirar endavant la proposta, estudiant els aspectes tècnics i regulatius que cal tenir en compte per portar-la a terme, i assegurant la seva aplicació a moltes ciutats de la Unió Europea.

En total s’han presentat 370 compromisos, dels quals una quinzena procedents de ciutats espanyoles, un terç catalanes, on hi participa, a més de Sabadell, Barcelona, Terrassa i Girona.

L’objectiu principal del partenariat és treballar de forma col·laborativa en noves solucions tecnològiques urbanes que donin resposta als reptes mediambientals i de desenvolupament econòmic i social que les ciutats europees tenen plantejats. Les noves solucions han de contribuir als objectius de l’estratègia Europa 2020, que estableix l’objectiu de reducció del 20% de les emissions de CO2 a la Unió Europea a l’any 2020.

Aquest partenariat europeu és inspirador de les convocatòries de finançament europeu (Horizon 2020 i Fons Estructurals) en l’àmbit de ciutats intel·ligents i comunitats, fixant prioritats temàtiques com ara la mobilitat urbana sostenible, els barris sostenibles, els processos i infraestructures integrats (energia, transport i tic), aspectes normatius, generació d’indicadors, dades obertes, generació d’estàndards, etc.

A nivell organitzatiu, el partenariat es divideix en sis clústers d’acció: models de negoci, focus ciutadà, processos i infraestructures integrats, planificació integrada, barris sostenibles i transport urbà sostenible.