PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell acull el segon curs de la 15a Escola d’Estiu del Voluntariat

Sabadell ha estat una de les seus on s’ha dut a terme la formació presencial de la 15à Escola d’Estiu del Voluntariat, que organitza el Departament de Benestar Social i Família de laGeneralitat de Catalunya.

Al juliol es va realitzar el curs La transparència a les organitzacions, adreçat bàsicament a les persones dirigents de les entitats i, ara, els dies 20 i 21 de setembre, ha estat el torn del curs Com gestionar el vincle afectiu amb els usuaris, adreçat als voluntaris i voluntàries.

La regidora de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Sabadell, Anna Carrasco, ha volgut destacar “la importància de participar en aquesta escola de formació, ja que els cursos que ha ofert Sabadell serveixen perquè tant professionals com entitats tinguin un major coneixement de les pautes d’actuació. A més, també són útils perquè han permès als voluntaris i voluntàries posar  sobre la taula totes les seves inquietuds i poder valorar, així, fins a quin punt s’han d’establir vincles afectius amb els usuaris”. La regidora ha afegit que “des de l’Ajuntament posem l’accent en el foment de la formació de persones voluntàries amb tot un seguit de cursos i projectes vinculats, atès que els voluntaris contribueixen al creixement de la ciutat i per això apostem per continuar treballant en aquest línia els propers anys”.

La quinzena escola d’estiu s’ha adreçat a les persones voluntàries, als coordinadors/es de voluntariat i als dirigents de les entitats sense ànim de lucre, si bé hi ha una oferta de cursos d’iniciació oberta a la ciutadania en general.

La formació l’han dut a terme les escoles del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya i altres entitats especialitzades. L’edició d’enguany ha constat de cursos presencials en diverses ciutats de Catalunya, tallers a la ciutat de Barcelona i cursos i seminaris en línia per potenciar l'oferta formativa de la Generalitat amb motiu de la Capitalitat Europea del Voluntariat de Barcelona l'any 2014.

Els cursos presencials s’han realitzat a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Sabadell i Tortosa.