PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament atorga un total de 7.573 beques per a l’adquisició de llibres i material escolar

Els ajuts sumen prop de  400.000 euros

Un total de 7.573 alumnes de la ciutat rebran una de les beques atorgades per l’Ajuntament per a l’adquisició de llibres i material escolar aquest curs 2014-2015. Avui la Junta de Govern Local ha aprovat l’atorgament d’aquests ajuts, als quals es destinaran prop de 400.000 euros, distribuint els recursos entre totes les sol·licituds que complien els requisits establerts a les bases de la convocatòria. Les beques, d’entre 50 i 52,92€ cadascuna, tenen com a objectiu col·laborar amb les famílies amb més dificultats en l’esforç econòmic que comporta l’inici del curs escolar.

Tal i com ha explicat avui el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, els ajuts volen “donar suport a les famílies i contribuir a la igualtat d’oportunitats. En aquest sentit, tot i que una de les línies que s’està treballant és fomentar el material socialitzat, amb aquesta altra acció es vol col·laborar perquè des del propi sistema es faciliti que tothom tingui accés al material que necessita per a la seva formació”.

En aquest mateix sentit, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha remarcat que “des de l’Ajuntament volem agrair l’esforç que fan les entitats i pares i mares en l’àmbit de la socialització de material i també activem mecanisme per garantir que ningú es quedi sense possibilitat d’accedir a llibres i materials”.

Les beques donen continuïtat a la línia de treball encetada en aquest àmbit l’any passat, quan es va destinar una quantitat similar a aquests ajuts. A través d’una convocatòria pública durant el curs 2014-15, més de 7.500 infants gaudiran d'un suport econòmic per poder fer front a les despeses de llibres i material escolar.  En total a la convocatòria es van rebre 9.037 sol·licituds. D’aquestes, 1.092 s’han desestimat per incompliment d'algun dels requisits exigits a les bases reguladores, 371 s’han considerat desistides (és a dir, no han presentat la documentació requerida en els terminis establerts) i una ha expressat renúncia a la sol·licitud.

Els alumnes que rebran els ajuts cursen ensenyaments obligatoris, és a dir, des de P3 fins a 4rt. d’ESO, i Educació Especial i pertanyen a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics de Sabadell. Els ajuts s’abonaran directament als centres on estan matriculats cadascun dels alumnes beneficiaris.

Amb aquestes beques, l’Ajuntament reafirma la seva voluntat de continuar contribuint a la cohesió i perquè la igualtat en el dret d’accés a l’educació sigui real i efectiva, tot vetllant per l’equitat en el sistema educatiu.