PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Els tallers Aprenem inicien el curs 2014-2015

El proper dimecres s’ha programat una reunió amb les persones interessades en participar en el projecte

El proper dimecres, 24 de setembre, a les 7 del vespre, a l’Escola Riu Sec (plaça Jean Piaget, 1), es portarà a terme una reunió per a les persones interessades en participar en la propera edició dels tallers Aprenem. El programa aplica una metodologia innovadora, aprenent, llegint i parlant en grups de conversa. Es tracta d’articular grups de persones que aprenen la llengua que volen i ensenyen la que saben, amb l’objectiu d’afavorir l’ús social del català alhora que s’aprenen altres llengües; a més a més, en els tallers “Aprenem” es reforça la cohesió i la integració social. Així mateix, es compta amb una selecció de materials gratuïts per al coneixement de llengües al bloc www.aprenem.blog.cat.

L’Aprenem, que es desenvolupa gràcies a grups de persones voluntàries que volen ensenyar una llengua i aprendre’n una altra, compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, que ha cedit un espai municipal per portar a terme les sessions. Els tallers són gratuïts. Només es demana un compromís de participació i continuïtat.

Les inscripcions estan obertes tot l’any, i acullen nous participants sempre que hi hagi plaça. Si no n’hi ha, s’incorporen a una llista d'espera. Per inscriure’s als tallers es pot trobar informació als Centres Cívics, Biblioteques públiques, Centre del Voluntariat i d’altres punts d’informació de la ciutat.

Val a dir que el projecte Aprenem va ser triat per participar en la XII i XIII Trobada de Centres d’Autoaprenentatge que organitzà la Secretaria de Política Lingüística (2006 i 2007) a Barcelona, com a projecte innovador per aprendre català. Així mateix, està inclòs a la Base Internacional de Bones Pràctiques de Linguamón – Casa de les Llengües, com experiència d’èxit en l’aprenentatge del català, però també s’ofereix l’aprenentatge de llengües com anglès, francès, àrab i d’altres que poden dinamitzar els monitors i monitores que tinguin el nivell competent adient, des de la llengua materna o bé d’altres incorporades.

Es pot consultar la informació sobre el projecte al web www.aprenem.blog.cat   i, en cas d’estar interessat/da en rebre informació per correu electrònic, a aprenem.sabadell@gmail.com.