PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Visita a l’Institut Joan Oliver en el marc d’inici de curs

El centre destaca com espai d’integració i participació ciutadana a més d’obtenir molts bons resultats acadèmics

Aquest primer dia de classe, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha visitat l’Institut Joan Oliver. Es tracta d’un centre de la zona del nord de Sabadell, que escolaritza un total de 399 alumnes a l’ESO i 122 al Batxillerat (Humanitats i Ciències socials i Ciències i Tecnologia).

L’Institut Oliver participa en nombrosos projectes impulsats per l’Ajuntament i per altres entitats, com ara el Campus Ítaca, Campus d’estiu Jaume Bros de la Fundació Miquel Agustí o la Mostra de teatre escolar, entre d’altres.

Joan Carles Sánchez ha comentat que: “Hem volgut visitar aquest centre perquè és un exemple d’integració amb l’entorn, ja que els seus alumnes col·laboren habitualment amb entitats, cosa que afavoreix el sentiment de pertinença del seu alumnat, tant al mateix centre com a la ciutat. Volem visitar aquest centre per recordar a tothom que l’ensenyament públic continua sent de qualitat i referent, malgrat la manca de recursos i retallades que ha patit en els darrers temps”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha comentat que “l’Institut ja fa uns anys que va iniciar un procés de millora i treball de l’excel·lència que el curs passat s’ha pogut visualitzar en el fet que un dels seus alumnes va participar a la recepció per haver tingut una de les millors notes de selectivitat de tot Catalunya, i dos van ser rebuts per l’alcalde de la ciutat en el reconeixement que els va fer la ciutat”.

Finalment, el director del centre, Jesús Santiago, ha comentat que “tot aquest procés de millora i d’excel·lència no seria possible sense la implicació d’un claustre que, aplicant metodologies molt diverses, es preocupa per oferir una educació integral als seus alumnes, tot això emmarcat en un context de pluralitat, tolerància i solidaritat”.

Educat 2.0

L’institut Joan Oliver va implantar el projecte Educat 2.0 en tots els nivells de l’ESO i en tots els cursos. El centre té totes les aules de l’ESO amb Wi-Fi, que permet la connexió Educat amb què els alumnes de tots els nivells accedeixen al contingut digital de cadascú dels cursos (en totes les assignatures). Així, entre d’altres avantatges a l’hora d’aprendre, els alumnes no porten els llibres tradicionals (físics), ja que ho fan a través dels continguts digitals.

Aquest sistema d’ensenyament-aprenentatge, juntament amb el sistema de tutories compartides en els grups (seguiment individual), amb els informes setmanals a cada família i amb el tractament (treball i avaluació) de les competències bàsiques de manera tranversal, en totes les assignatures i en tots els nivells (sobretot la competència comunicativa i la matemàtica), han fet possible una tendència progressiva en la millora dels resultats educatius.

Inici de curs

Avui comencen les classes més de 32.000 nens i nenes de la nostra ciutat, en el tram que va d’escola bressol fins a 4t d’ESO: 1.080 infants a les escoles bressol públiques, 21.884 a les d’educació infantil i primària i 9.154 als centres d’educació secundària obligatòria.