PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Fira Sabadell acollirà 12 fires i congressos durant el darrer quadrimestre de 2014

Més de 35.000 persones han assistit a les activitats desenvolupades entre gener i juny de 2014

Un total de dotze fires i congressos és la programació prevista per al darrer quadrimestre de d’aquest 2014 a la Fira Sabadell. En concret, 11 corresponen a operadors externs que contractaran l’espai i els seus serveis per desenvolupar les activitats i el certamen restant estarà promogut pròpiament per la Fira Sabadell. El nombre de fires i congressos previstos per aquest darrer període de l’any supera en 4 els esdeveniments realitzats l’any passat. D’altra banda, ja s’han tancat un nombre de jornades i també altres actes de caire privat sensiblement superior a l’any 2013.

Precisament, aquest matí, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, juntament amb del regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, ha presentat el calendari firal del darrer quadrimestre de l’any. Tal com ha assenyalat Ayuso, “tenim un calendari firal molt complet, que es consolida any rere any. La programació prevista és molt important, ja que permet donar a conèixer la nostra ciutat com a punt de trobada de fires i congressos en un espai proper a Barcelona i amb molt bona comunicació per arribar-hi. A més, Sabadell obté un aprofitament econòmic d’aquest tipus d’activitat. És a dir, que la ciutat té un retorn econòmic en l’àmbit del comerç, de la restauració i l’hostaleria”.

Per la seva banda, Bosch ha volgut destacar que “afrontem aquests darrers mesos amb molt d’optimisme, atès que tenim plena ocupació i anem aconseguint sinergies amb la ciutat per fer de la Fira Sabadell un motor econòmic de la ciutat”.

Durant el tram final del l’any 2014 es desenvoluparan cinc noves activitats i es repetiran edicions de certàmens que ja han passat per Sabadell amb bona acollida de públic. Aquest fet confirma el nivell de satisfacció de les empreses d'organització d'esdeveniments pel que fa a la contractació de l'espai i de la qualitat dels seus serveis que el converteix en un emplaçament reconegut en el sector de fires de Catalunya.

Enguany la Fira Sabadell continuarà treballant amb l’objectiu que la seva activitat permeti un retorn econòmic i social per al conjunt de la ciutat i el seu entorn. Alhora, la idea és continuar vinculant les propostes de la Fira als interessos de les empreses, els agents econòmics i socials presents en el territori organitzant actes de menor dimensió al costat dels esdeveniments de mitjà format. També es treballarà perquè el conjunt de ciutadania continuï coneixent les activitats de la Fira Sabadell i sigui considerada per qualsevol ciutadà un espai habitual de trobada.

De fet, la resposta ciutadana durant el primer semestre de l’any ha estat remarcable. Més de 35.000 persones han assistit a les activitats de la Fira Sabadell desenvolupades des de l’inici d’any i fins el moment. En concret, el nombre de visitants és previst que augmenti en un 10% durant 2014 respecte l’any anterior.

Programació setembre-desembre de 2014

La programació fins al desembre s’ha obert amb dues novetats. El Saló Mascota i la Fira Gastrovallès, aquesta darrera de producció pròpia. A continuació els dies 20 i 21 de setembre s’obrirà una nova edició de Fira Tren. Hobby al Complet, que ja va passar per la Fira Sabadell l’any 2012. Aquest esdeveniment es presenta com el punt de trobada dels amants del ferrocarril i mostra aquesta afició en les seves múltiples branques. També al setembre, el dia 27, arribarà una nova edició d'Expoterrària. Aquesta fira amb una llarga tradició en ciutats europees es desenvolupa en diferents ciutats espanyoles i s’aturarà per segon cop a Sabadell aquest mateix any. La primera cita va ser a l’abril i la segona aquest setembre. Aquesta és una fira internacional de compravenda de rèptils, peixos, amfibis, invertebrats i petits mamífers nascuts en captivitat, com també de productes i d'accessoris.

Durant l’octubre es repetiran quatre certàmens amb important èxit de públic durant el 2013. Així, per segon any tindrà lloc la Fira DIYMANIA els dies 3, 4 i 5 d’octubre per a persones aficionades a les manualitats i la filosofia Do It Yourselft. També tornarà la Fira de la Cervesa, amb representació dels professionals de la cervesa artesana els dies 10, 11 i 12 d’octubre i la 2 fira de les teràpies naturals i de la cultura alternativa en general rebatejada amb el nom Fira Cultural Alternativa de Sabadell. També aquest any arribarà de nou Fira Nuvis a l’octubre amb un llarg recorregut a la ciutat. Fira Nuvis és la cita per als que busquen productes i serveis per a casaments i celebracions especials.

Per completar el programa al novembre es preveuen diferents novetats. La primera cita serà els dies 6, 7 i 8 de novembre amb el XIV Congrés Nacional d’Advocats especialitzats en responsabilitat civil i assegurança, per mediació del Col·legi d'Advocats de Sabadell. La Fira Sabadell també estrenarà la primera edició d’una convenció internacional de tatuatges. La cita pels professionals i aficionats a aquest sector seran els dies 14, 15 i 16 de novembre amb la Sabadell Tatto Convetion. Al novembre també serà el moment per a una nova edició de la Fira Motor Competició. Aquesta és la renovada proposta per al públic aficionat al motor i la competició en totes les seves modalitats i èpoques que tindrà lloc els dies 22 i 13 de novembre. El darrer cap de setmana de novembre la Fira Sabadell acollirà per primer cop la Fira Expo Baby i Fira de la Gent Gran

Altres actes

A banda, d’aquestes propostes firals, la Fira Sabadell també preveu acollir durant el darrer quadrimestre de 2014 altres activitats tant de mitjà com de petit format, com per exemple el Fòrum de la Tecnologies i la Innovació, solucions per a les ciutats del futur organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà del Vapor Llonch i el Parc de Recerca UAB. Entre les novetats més destacades dels actes de mitjà format es troba la celebració de diferents sessions Improshow en els que diferents actors ofereixen un espectacle basat en la improvisació. Aquests espectacles tindrà lloc els dies 31 d’octubre amb un especial halloween i 13 i 14 de desembre.