PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Més de 32.000 infants i joves iniciaran el nou curs a les escoles bressol públiques de Sabadell i a educació infantil, primària i secundària obligatòria de la ciutat

El proper dia 15 de setembre iniciaran el nou curs escolar més de  32.000  infants i joves en el tram que va des d’escola bressol (comptabilitzant l’oferta pública) fins a 4t d’ESO: 1.080 infants a les escoles bressol públiques, 21.884 a educació infantil i primària i 9.154 als centres d’educació secundària obligatòria (previsió de matrícula pendent dels resultats dels exàmens de setembre).

Avui, el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, i el tinent d’alcalde d’Educació, Ramon Burgués, han presentat les dades i valoracions més rellevants sobre el nou curs a Sabadell.

El tinent d’alcalde, Josep Ayuso, ha ressaltat la “necessària complicitat entre l’Ajuntament i la Generalitat per garantir la qualitat en l’àmbit educatiu”. Així mateix, ha remarcat que “juntament amb aquesta complicitat, és fonamental la tasca que porten a terme els equips educatius i docents i també el compromís de les famílies en l’educació dels seus fills i filles”.

Per la seva part, el tinent d’alcalde, Ramon Burgués, ha ressaltat, entre altres qüestions, que “malgrat vivim un moment de poca inversió pública, destaquem a Sabadell 4 inversions importants: la finalització de la Casa Bracons --seu de l’Escola La Trama-- l’Institut de Can Llong, el nou institut La Serra i la remodelació que es farà al Centre d’Educació Especial Bellapart. Per tant, valorem de forma positiva la col·laboració entre l’administració municipal i l’autonòmica en matèria d’infraestructures educatives”.

Burgués ha parlat, així mateix, dels centres educatius de titularitat municipal com són les escoles bressol, l’Escola de Música i Conservatori i l’Escola Illa. En aquest sentit, ha dit que “estem orgullosos d’aquests serveis municipals. Malgrat la manca de finançament de la Generalitat en aquest àmbit, l’Ajuntament està fent un esforç molt important per garantir el seu funcionament i continuïtat”, ha dit.

Garantir l’accés als serveis

Durant el proper curs, l’Ajuntament de Sabadell continuarà treballant per garantir l’accés de tots els ciutadans i ciutadanes als diversos serveis educatius, tot vetllant per l’equitat i l’èxit escolar. En aquest sentit, l’Ajuntament ha destinat 400.000 euros a ajuts per a llibres i material escolar. Així mateix, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i 8 escoles d’idiomes de la ciutat, s’atorgaran 18 beques per aprendre anglès.

També continua endavant als centres municipals el sistema de tarifació social --que relaciona les quotes amb els ingressos de les unitats familiars-- i l’esforç municipal destinat a les beques de menjador, per donar resposta a les necessitats de les famílies.

Així mateix, continua l’esforç per garantir programes com les activitats extraescolars  o el Ciutat i Escola, amb gran valor educatiu, que constitueixen un suport a les famílies i als centres educatius i que fomenten la participació del conjunt de la ciutat en l’educació dels infants i joves.