PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La 1a edició de la Fira Gastrovallès s’estrena a Sabadell com una mostra de l’oferta gastronòmica del territori

L’Ajuntament de Sabadell, a través de Fira Sabadell amb el suport de Smatsa, Coca Cola, Mahou-San Miguel, Vital Media i l’Escola d’Hostaleria del Vapor Llonch organitza la 1a Fira Gastrovallès els dies 12, 13 i 14 de setembre a l’exterior del recinte de Fira Sabadell (Gran Via-Plaça Sardana). Aquesta Fira neix amb la voluntat de promocionar l’oferta gastronòmica del territori i es presenta com la fira de la restauració, hostaleria, alimentació i el vi. Una trentena d’expositors entre restaurants, bodegues, xarcuteries, forns de pa o pastisseries, entre d’altres, mostraran les darreres novetats dels seus productes i serveis en aquesta trobada.

Els expositors, majoritàriament de la comarca però també d’altres indrets de Catalunya, oferiran al públic assistent la possibilitat de fer tasts, dinars o sopars al carrer. En concret, es podran adquirir al mateix recinte firal talonaris amb vals per bescanviar a cadascun dels expositors que es desitgi.  Els talonaris que es posaran a la venda seran per un import de 10€ o de 5€. Com a obsequi per la compra del  talonari de 10€, i fins exhaurir les existències, el públic es podrà endur una copa de vidre de Fira Sabadell.

Avui, durant la presentació de Gastrovallès, el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, ha destacat el “retorn econòmic” que comporten aquest tipus d’esdeveniments per al conjunt del territori i també la consolidació de Fira Sabadell com a “espai de trobada de la ciutadania”, així com també la “capacitat d’atracció d’aquest equipament, que aconsegueix atreure gran quantitat de persones de Sabadell però també d’altres indrets”, consolidant-se així com un important element de promoció del conjunt de la ciutat.

El regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, ha remarcat la forta presència a Gastrovallès d’operadors del territori més proper. “De fet –ha dit Bosch— totes les empreses tenen presència al nostre entorn més immediat i un 75% hi tenen la seu”, ha comentat, referint-se a Sabadell i la comarca. Així mateix, el regidor ha destacat que Gastrovallès es planteja com “una oferta a la qual es pugui venir en família”. En aquest sentit, a més d’una zona chill out i música en viu, s’ha reservat un espai amb jocs dissenyats especialment per a infants. Per completar l’oferta d’oci per a nens i nenes de fins a 14 anys, es tindrà l’oportunitat de gaudir de l’activitat de “Gastroludoteca”, a càrrec de l’Escola d’Hostaleria del Vapor Llonch, centrada en l’elaboració de broquetes amb fruita i gominoles banyades de xocolates i que podran recobrir amb fruita seca. Aquesta activitat gratuïta té un aforament limitat i es tindrà en compte l’ordre d’arribada per poder participar-hi. Cal que els infants vagin acompanyats d’un adult per assistir a aquest taller. Aquesta activitat es celebrarà dissabte, 13 de setembre, entre les sis i les vuit de la tarda.

Tast de vins DO Catalunya

D’altra banda, el proper divendres 12 de setembre a 2/4 de vuit de la tarda tindrà lloc un tast guiat de vins Denominació d’Origen Catalunya, en el marc de la Fira Gastrovallès. L’activitat és gratuïta però les places són limitades. Per participar, cal emplenar el formulari que es pot descarregar des del web http://www.do-catalunya.com/ La DO Catalunya empara vins blancs, rosats i negres i és la denominació d’origen catalana que més ampolles comercialitza anualment. Actualment, la DO Catalunya aplega la gran majoria de municipis catalans productors de vi i té autoritzades 35 varietats de raïm per a l’elaboració dels seus vins, permetent als viticultors l’elaboració de vins amb creativitat i flexibilitat.  El seu objectiu és millorar paulatinament la qualitat dels vins i de les vinyes, fomentant la investigació i l’aplicació de les últimes tecnologies, com a mecanisme necessari per  donar resposta als exigents mercats actuals. Amb l’activitat de tast guiat es pot gaudir d’una bona representació de l’ampli ventall de vins que ofereix la DO Catalunya.

Horaris

La Fira Gastrovallès es podrà visitar els dies 12 de setembre de set de la tarda a dotze de la nit, el 13 de setembre de dotze del migdia a dotze de la nit i 14 de setembre de 12 del migdia a nou de la nit a l’exterior de Fira Sabadell. Per a més informació es pot consultar el web www.gastrovalles.com o el web www.firasbd.com