PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

SMATSA i l’Ajuntament de Sabadell renoven l’acord pel qual l’empresa facilita el transport d’aliments del Rebost Solidari

Amb la voluntat de continuar col·laborant en l’atenció i suport a les persones que més ho necessiten, l’Ajuntament de Sabadell i l’empresa Serveis Medi Ambient, SA (SMATSA) han renovat el conveni de col·laboració pel qual SMATSA  facilita el transport d’aliments del Rebost Solidari. L’acord ha estat ratificat per la tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, i pel director general de SMATSA, Eugenio Díaz.

Per tal de fer possible aquesta col·laboració, l’empresa aportarà un camió i dos conductors, un per al torn de matí i un per al torn de tarda, així com un acompanyant per al transport setmanal de queviures procedents del Banc d’Aliments de Barcelona a les diferents entitats de Sabadell que fan  la distribució dels lots d'aliments a les famílies derivades pels Serveis Socials municipals o bé al magatzem central del Rebost Solidari. Aquesta aportació en espècie està valorada en prop de 42.000 euros.

En paraules de la tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, “aquest acord és una mostra de coresponsabilitat i de com la col·laboració público-privada és fonamental perquè, entre tots i totes, donem resposta a la  situació de dificultat que malauradament estan vivint moltes famílies de la nostra ciutat”.  Així mateix, ha volgut agrair a SMATSA la seva aportació, afirmant que “l’estalvi en el transport permetrà al Rebost destinar aquests diners a altres qüestions igualment necessàries per al desenvolupament d’aquest recurs”.

Per la seva part, el director general d’SMATSA, Eugenio Díaz, ha comentat que “ens omple d’orgull i satisfacció la renovació d’aquest acord. Som conscients que malauradament avui dia moltes famílies estan vivint una situació complicada i necessiten l’ajut de tots, per això un any més, continuarem col·laborant i facilitant el repartiment de lots d’aliments a la ciutat de Sabadell”.

Amb l’acord entre SMATSA i l’Ajuntament, es ratifica la col·laboració per garantir l’accés de tots els ciutadans i ciutadanes a una alimentació bàsica. Recordem que el Rebost és un projecte  integrat per 26 entitats de caire solidari, voluntaris i  els Serveis Socials municipals i que compta amb els instruments necessaris per a una millor cooperació entre tots els agents implicats en la distribució de queviures.

La detecció i el seguiment de les persones i/o famílies amb necessitats bàsiques la fan els Serveis Socials municipals que, en coordinació amb el Rebost, garanteixen una correcta  distribució de l'ajuda alimentària. Així, el Rebost Solidari, a part de cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació, desenvolupa també una important funció de detecció i de canalització dels usuaris cap als Serveis Socials municipals. A hores d’ara es lliuren lots d’aliments a unes 2600 famílies al mes.