La Junta de Portaveus aprova una proposició amb motiu del dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la bifòbia i la transfòbia
La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest matí una proposició d’alcaldia amb motiu del dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que es commemora el proper 17 de maig. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.
Els acords són els següents:
Primer: Mantenir la bandera irisada al balcó central del consistori el proper 17 de maig i el 28 de juny.
Segon: Informar la ciutadania sobre la pluralitat afectivo-sexual i les famílies homoparentals, com del dret a la diferència i l’homofòbia existent al món i al nostre país, basada en prejudicis, desconfiança o desconeixement sobre la diversitat d’orientacions sexuals, així com combatre els rumors presents a la ciutat envers el col·lectiu LGTBI.
Tercer: Oferir recursos sobre la diversitat afectivo-sexual i l’eradicació de l’homofòbia als centres d’ensenyament, tutors, consells escolars, alumnes d’ESO i AMPES, tot distribuint les publicacions del Sabadell Atenció Jove d’aquesta temàtica i presentar públicament enguany els nous apunts (nº22) sobre EL BULLING (assetjament escolar, en particular l’homofòbic) . I continuar difonent també els monogràfics sobre “Homofòbia i Orgull gai” editats cada any per la regidoria de Drets Civils i Ciutadania , allà on sigui adient.
Quart: Realitzar un acte central commemoratiu entorn el fet de l’homofòbia i la transfòbia al món i convidar les entitats de la ciutat a participar en aquesta commemoració i difondre els articles 40.7 i 40.8 del vigent Estatut d’Autonomia de Catalunya.
Cinquè: Realitzar periòdicament xerrades/tallers sobre com tractar la diversitat afectivo-sexual i de gènere i sobre la temàtica LGTB, adreçats a professionals que desenvolupin tasques informatives o de dinamització amb adolescents i joves en l’àmbit de l’educació en el temps lliure.
Sisè: Sensibilitzar a la societat en general sobre els riscos i la vulnerabilitat que pateix la joventut LGBTI, i al jovent amb particular, amb el material pedagògic“El rap contra la homòfobia “, editat el 2013, i que continua posant a disposició de tots els centres d’ensenyament secundari , Escoles d’adults i espais d’oci de la ciutat junt amb la realització de programes i actes que eduquin vers el respecte a la diversitat sexual , de forma inclusiva i respectuosa.
Setè: Incloure una nova proposta pedagògica, anomenada NO SÓN BROMES. Taller sobre bulling-assetjament homofòbic, al programa “Ciutat i escola”; aquesta proposta formarà part de l’oferta educativa del curs escolar 2014-2015, estarà adreçada a l’alumnat d’ESO i aportarà recursos pedagògics al professorat.
Vuitè: Desenvolupar el protocol aprovat per identificar, atendre i prevenir l’assetjament per motiu d’orientació sexual o identitat de gènere, amb la formació adequada a tots els agents implicats. Posar en marxa, si s’escau, el protocol de la Comissió de la Convivència per a tal fi.
Novè: Desenvolupar actuacions que promoguin l’eradicació de les actituds homòfobes en les competències esportives, amb la implicació i la col·laboració en aquest àmbit dels principals clubs i entitats esportives de la ciutat, convidant-les a signar el Carta contra l’homofòbia a l’esport, que compromet les entitats a treballar en aquest sentit.
Desè: Seguir treballant conjuntament amb CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda als Refugiats) per acollir, dins dels recursos que la ciutat disposa, a persones refugiades en perill de mort, per raó d’orientació sexual o identitat sexual o identitat de gènere, segons petició explícita i contrastada d’AI i l’ILGA.
Onzè: Desenvolupar accions i campanyes institucionals de visibilitat del col·lectiu LGTB i de la seva aportació a un model de ciutat obert, divers i respectuós.
Dotzè: Recolzar la petició del moviment d’homes i dones transsexuals de suprimir de la Llei d’Identitat de Gènere la prescripció mèdica de “disfòria de gènere”.
Tretzè: Fer arribar aquests acords a les entitats locals que treballen pels drets del col·lectiu LGTB, al Consell Nacional LGTB, a AI Catalunya i a la ILGA, així mateix com al conjunt de les entitats de la ciutat sigui quina sigui la seva finalitat (cultural, esportiva, educativa, de lleure...)
Catorzè: Fer arribar aquests acords a l’ Ilm. Fiscal contra delictes d’odi i discriminació a Catalunya i als Il·lm. Síndic de Greuges de Catalunya i Defensor del Poble d’Espanya.