Sabadell s’adhereix a la xarxa Civinet, el centre d’intercanvi d’idees per a una ciutat més sostenible d’àmbit europeu
L’Ajuntament de Sabadell es va adherir ahir, de manera oficial, a la xarxa Civinet, tal i com ja es va aprovar el passat mes de novembre a la sessió plenària del consistori.
D’aquesta manera, Sabadell formarà part com a soci no fundador de l'Associació anomenada RED CIVINET España y Portugal, alhora que accepta el contingut i les obligacions dels Estatuts socials d'aquest organisme.
Cal recordar que l’Ajuntament de Sabadell, a través del Servei de Mobilitat, Trànsit i Transport, té com a objectiu fonamental l’impuls d’un model de mobilitat urbana sostenible, tal i com es desprèn del Pacte per la Mobilitat de la ciutat de Sabadell, signat a l’octubre de 2013, i del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible 2009-2014.
L’acte d’adhesió a la xarxa s’emmarcava en una trobada de més d’una trentena de ciutats, que van abordar la situació dels plans de mobilitat urbana sostenible a Espanya i Portugal, des d’un punt de vista europeu i local. A més, van parlar de com afecta a les ciutats la Llei d'Economia Sostenible per a ciutats de més de 100.000 habitants i la seva obligatorietat de comptar amb un pla, entre d’altres qüestions.
Red Civinet Espanya y Portugal
La Red Civinet España y Portugal és una iniciativa creada l'any 2009 dins l'àmbit de Civitas Forum, impulsada per la Comissió Europea per promoure la mobilitat sostenible i ser punt de trobada entre ciutats i entitats.
Entre els objectius de la xarxa destaca l'intercanvi d'experiències i de millors pràctiques en estratègies, polítiques, plans i mesures de mobilitat sostenible, així com altres temes que puguin resultar d'interès per a la xarxa, com a medi ambient, planificació urbana, estalvi i implementació de mesures energètiques o qualsevol altra qüestió principalment enfocada al desenvolupament sostenible principalment urbà.
La Xarxa es va constituir com Associació el 24 de maig del 2013, sent 20 les ciutats fundadores: Santander, Múrcia, Barakaldo, Salamanca, Santiago de Compostela, Bilbao, Lleó, Oviedo, Aranjuez, Ponferrada, Burgos, Móstoles, Madrid, Badajoz, A Coruña, Irún i les ciutats portugueses de Lisboa, Funchal, Coimbra i Torres Verdes.
Els àmbits principals de treball són la mobilitat sostenible, l'estalvi energètic i la reducció d'emissions.