PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Junta de Portaveus aprova una proposició amb motiu del Dia Internacional de la commemoració anual en memòria de les víctimes de l’holocaust

La Junta de Portaveus va aprovar el passat divendres una proposició de l’alcaldia amb motiu del Dia Internacional de la commemoració anual en memòria de les víctimes de l’holocaust, que és avui, 27 de gener. La proposició va ser aprovada per Unanimitat per tots els assistents.

ACORDS

Primer. Declarar Sabadell ciutat lliure de racisme, xenofòbia i homofòbia.

Segon. Per assolir aquest repte, cal seguir treballant a la ciutat per fer possible que, com proclama la Declaració Universal dels Drets Humans, totes les persones tinguin tots els drets i les llibertats sense cap mena de distinció. En record a l’holocaust significa afirmar que tothom té dret a la vida, la llibertat i la seguretat de la seva persona; a la llibertat de pensament, consciencia i religió i a la no-discriminació per motiu d’ètnia, cultura, creença, orientació sexual o de cap altre aspecte.

Tercer. Homenatjar les víctimes és un dels fonaments de la garantia d’una pau duradora que es basa en el record de la història per no repetir-la. Així, tant cal rebutjar i condemnar les opinions que neguen l’holocaust com les actuacions i visions xenòfobes que inciten l’odi racial i/o religiós, la intolerància i l’homofòbia. En aquest sentit condemnem la banalització del nazisme des de qualsevol instància pública o privada a la ciutat.

Quart. Reafirmem la necessitat de continuar rendint homenatge anual a les víctimes en el marc de l’ofrena floral de l’Aplec de la Salut i treballar per la participació en aquest acte del màxim nombre d’entitats i associacions de la ciutat, que representen el treball enfront les discriminacions d’ara; perquè, tal com diuen les paraules que encapçalen la sortida del Museu de la Diàspora d'Israel, “Recordem el passat, vivim el present i creiem en el futur”.

Cinquè. Apel·lar la coordinació de les actuacions públiques i socials que lluiten contra el racisme i la discriminació, des de la defensa de la igualtat i la promoció de la integració social, econòmica i política de les persones diverses per condició, origen, cultura, pensament, religió, orientació sexual, etc., a partir del teixit associatiu i de les entitats específiques, així com generalistes en defensa dels drets humans. Fent especial atenció a la inclusió d’aquesta memòria en els programes educatius.

Sisè. Fonamentar, en el diàleg i en la cooperació, la manera de superar les intoleràncies, les discriminacions esmentades al punt anterior i actuar amb totes les eines del sistema democràtic tal com es fa des de la Comissió de la Convivència per donar suport a accions judicials en defensa de la ciutadania afectada per aquestes mostres d'odi i menyspreu per racisme, xenofòbia i homofòbia.

Setè. En el marc de l’Oficina de Drets Civils, continuar les accions de sensibilització, informació, divulgació, prevenció, promoció i defensa dels drets de les persones, amb especial rellevància al dret a la igualtat i la no-discriminació per raó d’edat, ideologia, religió o creença, pertinença a una ètnia o nació, sexe, orientació sexual, malaltia o diferents capacitats.