PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Escola d’Hostaleria del Vapor Llonch elabora un menú ecològic amb el suport al grup de joves aprenents d’horticultura

L’Escola d’Hostaleria-Restaurant del Vapor Llonch proposa aquesta setmana un menú ecològic elaborat amb el suport del grup de joves aprenents d’horticultura. Es tracta de 8 joves en atur que treballen en la producció de l’hort Font dels Plàtans de 4.000 m2 al costat de Ribatallada, espai on estant conreant verdures ecològiques. Aquests joves participen en el programa Casa d’Oficis, en marxa des del passat desembre ofert per l’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch.

Tal i com ha comentat Ramon Burgués, tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència, Serveis Centrals i Economia, en la roda de premsa d’aquest migdia: “aquest és el resultat de la col·laboració entre la Casa d’Oficis i l’escola d’hostaleria”. Burgués ha comentat que “a la ciutat hi ha 20.000 persones a l’atur i un 30% no tenen graduació. L’informe PISA ha revelat que la formació adulta està per sota la mitjana europea. Tot plegat són dades que justifiquen que l’Ajuntament inverteixi en temes de formació”.L’objectiu, ha definit Burgués “és que per poder-se incorporar al mercat de treball no ho faci tothom al mateix moment sinó que al final tothom hi arribi. I, aquest projecte d’horticultura ecològica és potencialment important perquè suposarà llocs de treball en el futur segons els estudis que disposem”.

Casa d’Oficis està adreçat a joves menors de 25 anys en situació d’atur per capacitar-los professionalment i possibilitar el seu accés posterior al mercat laboral. Aquest projecte consta d’una primera etapa formativa de sis mesos seguida de sis mesos laborals, amb el corresponent contracte per desenvolupar actuacions en benefici del conjunt de la ciutat.

Totes les persones que integren casa d’oficis tenen estudis secundaris obligatoris i en dos casos també compten amb formació postobligatòria de nivell grau mig. Per tot el grup significa el seu primer contacte amb l’especialitat d’horticultura i en la meitat dels casos suposa el seu primer contacte amb el món laboral. L’altre meitat té experiència en els àmbits de la construcció, neteja, lampisteria i magatzem.

Els joves són dels barris de Can Puiggener, Poblenou i Torre Romeu.  Aquest fet és degut a que aquesta Casa d’Oficis s’emmarca en el projecte Treball als Barris del Riu Ripoll que permet la contractació de veïns i veïnes en situació d’atur dels barris Torre Romeu, Can Puiggener, Raval d’Amàlia, Poblenou i Sant Nicolau. Una acció vinculada a la millora integral d’aquesta part de la ciutat associada a les actuacions del Pla de Barris. Als projectes impulsats pel Departament de Territori i Sostenibilitat s'hi afegeix aquests programes del Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Menú ecològic

Amb el treball de la Casa d’Oficis d’horticultura l’alumnat de l’Escola d’Hostaleria ha plantejat un menú ecològic pel bufet lliure del migdia d’aquesta setmana. Seguint amb l’objectiu de promoure una alimentació saludable, l’alumnat de l’Escola ha preparant un menú amb diferents opcions de plats. Elaboracions amb carbassa, pastís de pastanaga, o empanada de verdura acompanyada d’altres plats com rostit de pollastre de Km0 són algunes de les opcions ofertes. Els clients que desitgin degustar aquest menú, ofert fins divendres, han de reservar taula trucant al Vapor Llonch (93 745 31 61). El servei de dinars és d’una del migdia a dos quarts de quatre de la tarda.

Escola d’hostaleria

En aquests moments, més de 50 persones s’estan formant en l’àmbit de la restauració a l’Escola d’Hostaleria del Vapor Llonch. En tots els casos la formació teòrica es combina amb la pràctica, que es pot desenvolupar tant en el propi restaurant de l'Escola d'Hostaleria que funciona com un banc de proves reals com en empreses col·laboradores, i en ocasions els participants també gaudeixen d'un contracte laboral des del primer dia de la seva entrada en l'Escola a través de les anomenades accions de formació i treball. Per altra banda, las portes de la cuina i la sala s’obren anualment a uns 100 alumnes de centres de secundària de la ciutat per a que coneguin l’ofici de cuiner o cambrer. Amb l’objectiu que entrin en contacte amb aquesta professió i tinguin la possibilitat de posar en pràctica les seves habilitats en aquest terreny.