L’Ajuntament dissenya un nou pla d’actuació contra la crisi que preveu beneficiar prop de 260 persones
La proposta atendrà persones en atur, emprenedores i empreses
L’Ajuntament de Sabadell executarà un nou pla d’actuació propi per ajudar a la creació d’ocupació i millorar l’emprenedoria. En aquest sentit, Sabadell preveu destinar 700.000 euros per als propers dos anys i beneficiar prop de 260 persones. Aquest pla es posarà en marxa durant la tardor de 2013 i s’allargarà fins a finals de 2014.
El projecte es divideix en dos eixos principals. El primer és donar suport a les empreses principalment aquelles que generin feina. El segon és atendre les persones en atur, sent el col·lectiu prioritari els demandants d’ocupació majors de 45 anys. La decisió d’atendre a persones d’aquesta edat és degut a l’increment d’aquest col·lectiu en les llistes de l’atur arran la crisi i tenint en compte que per altres col·lectius com el dels joves es desenvoluparan en paral·lel altres programes específics des del Vapor Llonch.
Sobre els incentius per a empreses que fomentin l’ocupació es concreta en la cessió d’ajuts a les empreses que contractin persones en atur majors de 45 anys. D’altra banda, es preveuen subvencions pel foment de l’autocupació i la creació d’empreses.
El segon eix aborda el desenvolupament de dues accions. La primera és la posada en marxa de formació professionalitzadora. Aquests cursos s'adreçaran a aquelles persones que queden fora de la formació gratuïta per persones en atur per no tenir els estudis mínims exigits per optar a l’oferta existent. Aquests cursos, per tant, es proposen per omplir el buit de l’actual model de formació ocupacional que marca el govern central i que exclou un important número de persones.
La segona acció, és la posada en marxa plans d’ocupació propis que s’afegiran als programes de formació i treball i programes per persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció, subvencionats per la Generalitat i que també gestionarà el Vapor Llonch. Aquests programes permetran la contractació directa de persones en atur per a un període de sis mesos desenvolupant actuacions en benefici del conjunt de la ciutat.
Per últim una darrera partida del Pla de Xoc es centrarà en complementar les actuacions previstes, com per exemple, finançar el dèficit del programa de Formació i Treball subvencionat per la Generalitat, ja que la Generalitat no financia al cent per cent aquest tipus de projectes i l’administració local ha d’assumir la despesa.