PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament i l’ESDi renoven el compromís de col·laboració per la sostenibilitat local

Amb l’objectiu de desenvolupar nous projectes de sostenibilitat local aplicant criteris d’ecodisseny i noves eines per a la comunicació ambiental, l’Ajuntament de Sabadell i l’Escola Superior de Disseny ESDi han signat un nou conveni de col·laboració per al curs 2013-2014.

En el marc del conveni, es treballarà per dotar la ciutat de nous projectes, idees i eines de comunicació per a la sostenibilitat local.

Així, està previst portar a terme projectes com ara el disseny de càpsules audiovisuals que treballin la temàtica de sostenibilitat en qualsevol àmbit amb l’objectiu de conscienciació social, el disseny i estructuració d’itineraris pedagògics a l’entorn urbà amb la utilització de dispositius mòbils i la realització de projectes i estudis de recerca aplicada que ajudin a aconseguir la implementació de l’Agenda 21+10 de Sabadell, mitjançant l’estudi de casos pràctics com el disseny aplicat als horts urbans i escolars, entre d’altres.

Avui, durant la presentació de l’acord, el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge, ha ressaltat que “amb aquest conveni, que signem per segona vegada, vinculem sostenibilitat i disseny i, en aquest marc, vull agrair a l’ESDi, com a centre de gran prestigi, la seva sensibilitat i voluntat de col·laboració”.

Per la seva part, el director general de la Fundació ESDi (FUNDIT), Antoni Garrell, ha subratllat que “l’ESDi creu en els temes de sostenibilitat perquè és l’única via de treballar per al futur” i ha afirmat que “no és hora de dissenyar intel·ligentment productes i serveis sinó de dissenyar productes i serveis intel·ligents. Són aquests els que ens han de permetre que el món sigui sostenible”.

 Els principals acords d’aquest conveni són:

1. Suport al desenvolupament d’itineraris pedagògics i educatius a la ciutat, amb la utilització de noves tecnologies i aprofitant la ciutat com a element educador.

2. Aplicacions per a la millor utilització de l’espai públic, com ara horts urbans o les àrees d’estada del municipi, amb l’aplicació d’elements d’ecodisseny per optimitzar el seu interès per part de la ciutadania.

3. La col·laboració s’estendrà per tal de millorar la visibilització dels treballs realitzats per l’alumnat de l’escola a la ciutadania i incorporar els resultats dels diversos projectes a la ciutat.

Aquesta col·laboració, que es va signar per primer cop el curs 2011-2012, respon als interessos comuns per la integració de la sostenibilitat en el funcionament de la ciutat, des de la vessant acadèmica per part de l’ESDi i des de la vessant de gestió pública municipal des de l’Ajuntament.

En el cas de l’ESDi, la seva trajectòria en matèria de sostenibilitat té una llarga implantació, amb aplicacions a itineraris curriculars tan diversos com Producte, Integració Multidisciplinària (Gestió del disseny), Audiovisual, Moda o Gràfic. En el cas de l’Ajuntament, l’estratègia del treball en xarxa s’alinea amb els objectius de l’Agenda 21+10 i el Pla Estratègic de Sostenibilitat Local fins al 2020.