PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Visita a la Reserva del Museu d’Història per veure l’excavació arqueològica d’urnes funeràries del jaciment de Can Piteu – Can Roqueta

Visita a la Reserva del Museu d’Història per veure l’excavació arqueològica d’urnes funeràries del jaciment de Can Piteu – Can Roqueta

La sessió es farà en forma de visita guiada al magatzem del Museu d’Història, al carrer de l’Agricultura, 54, on es podrà conèixer de primera mà la feina de l’equip de recerca arqueològica. El projecte -El Vallès a finals de la prehistòria. Canvis i continuïtats a Can Roqueta i a l’entorn del riu Ripoll- està coordinat per Francisco Javier López Cachero, de l'Institut d'Arqueologia i Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP) de la Universitat de Barcelona.

Les visites es faran en grups petits de deu persones i tindran una durada de mitja hora cadascuna. Es faran tres torns: a les 17:30, a les 18:00 i a les 18:30 h. Les places són limitades. Les inscripcions es poden fer trucant al Museu d’Història al 93 727 85 55.

La necròpolis de Can Piteu – Can Roqueta

Fa 3.000 anys, la plana del Vallès estava ocupada per comunitats pageses que van adoptar un ritual funerari singular: la incineració. Això va significar un important canvi ideològic, perquè fins llavors els difunts eren inhumats en sepultures col·lectives excavades al subsol.

La necròpolis de Can Piteu - Can Roqueta, datada entre el bronze final i la primera edat del ferro (del 1000 al 600 aC), és la més important de tot Catalunya i una de les més grans de la Península Ibèrica pel gran nombre de tombes documentades, el llarg període d’ús i la quantitat i qualitat de les dades obtingudes. En total, s'han documentat més d’un miler de tombes, al voltant de 2.000 vasos, unes 550 peces metàl·liques i s’han individualitzat més de 600 conjunts de restes humanes cremades.