Sabadell i Barberà del Vallès renoven la col·laboració per a la millora de la competitivitat empresarial del territori
Com indica el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas,
“la col·laboració entre tots dos municipis té un llarg recorregut que ha donat bons fruits i estem convençuts que en un futur seguirà sent així.”
Per la seva banda, el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, afirma que
“amb aquest conveni segellem el nostre objectiu comú d’enfortir les empreses locals i situar el territori en un lloc capdavanter”.
Entre les actuacions que aquest acord permet fer possible destaca l’organització del “Fòrum de Tecnologies i Innovació”. Aquest és un esdeveniment de referència amb el doble objectiu de promoure i dinamitzar les relacions entre empreses i centres tecnològics i de recerca, així com donar a conèixer projectes innovadors i amb un alt component tecnològic relacionats amb la temàtica del fòrum.
A més, el conveni permet portar a terme noves edicions del programa “IND-DIGITALITZACIÓ” d´assessorament personalitzat en matèria de digitalització a petites i mitjanes empreses per ajudar-les a fer els primers passos per a la seva implementació. També es desenvolupa en el marc d’aquest acord el programa “Acceleration Lab del Vallès”, que inclou diverses activitats per al suport integral a empreses tecnològiques de recent creació, tot abordant les seves necessitats estratègiques i cabdals per a la seva consolidació en el mercat.
D’altra banda, es plantegen visites a infraestructures tecnològiques i de recerca del Vallès i de Barcelona, així com la difusió de material audiovisual de promoció d’aquests centres, especialment adreçat al teixit productiu de petita dimensió perquè en coneguin tot el potencial i com poden col·laborar conjuntament. Així mateix s’organitzen jornades que permetran testejar de forma pràctica algunes tecnologies 4.0 a l’espai Nodus Tech Space de Barberà del Vallès per reduir l’escletxa de desconeixement de l’ús de les tecnologies avançades en aplicació directa a la indústria.
Un últim aspecte que tracta aquest acord és el desplegament d’actuacions per despertar vocacions de futur entre joves. D’una banda, s’organitzen visites d’alumnat de centres d’educació secundària a l´espai Nodus Tech Space per experimentar la tecnologia de Realitat virtual i augmentada. D’altra banda, es preparen visites d’algunes empreses tecnològiques als centres educatius per mostrar a l’alumnat com es treballa amb tecnologia puntera.