PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Més de 2.280 llars de Sabadell sol·liciten ajuts europeus per dur a terme obres de rehabilitació energètica

Més de 2.280 llars de Sabadell sol·liciten ajuts europeus per dur a terme obres de rehabilitació energètica

En aquest temps, l’equipament ha atès 536 sol·licituds, de les quals 369 estan resoltes. En concret, 20 comunitats del programa 1 (368 habitatges) i 24 comunitats del programa 3 (472 habitatges) han demanat l’ajut per a la rehabilitació del seu edifici; 253 propietaris particulars per a la rehabilitació del seu domicili; i 72 comunitats més (1.189 habitatges) han sol·licitat la subvenció per fer el projecte previ a les obres. Així doncs, els ajuts han estat sol·licitats per 2.282 llars. A més, l’equipament ha atès un total de 372 cites presencials i 846 de telefòniques.

Per donar a conèixer aquests ajuts, Vimusa va engegar una campanya de difusió que inclou l’obertura de la pàgina web www.estrena.cat, on es pot consultar més informació de les subvencions.

S’allarga el termini fins al 31 de desembre

D’altra banda, el termini per sol·licitar les subvencions Next Generation per a la rehabilitació s’ha ampliat fins al 31 de desembre del 2024. Així, encara es poden demanar els següents ajuts per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic:

  • Ajuts per a la rehabilitació de barris (programa 1): Sabadell compta amb 7 milions d’euros destinats a actuacions en edificis residencials i habitatges unifamiliars de Can Deu, la Roureda, la Concòrdia, els Merinals, Can Puiggener, Torre-romeu i la Creu de Barberà.
  • Ajuts per a la rehabilitació d’edificis (programa 3): destinats a actuacions en edificis residencials no inclosos en el programa 1 de barris.
  • Ajuts per a la rehabilitació d’habitatges (programa 4): destinats a actuacions en habitatges per part de persones propietàries, usufructuàries i llogateres, que vulguin millorar l’eficiència energètica dels seus domicilis habituals.
  • Ajuts per a l’elaboració del llibre de l’edifici i projectes (programa 5): cobreixen les despeses d’honoraris de la redacció del llibre de l’edifici i del projecte de rehabilitació.

Com en la convocatòria anterior, hi ha la possibilitat de sol·licitar una bestreta per als programes 1 i 3. Això suposa que les comunitats poden cobrar un 50% de l’import de la subvenció a l’inici de l’obra, un 30% més quan l’obra estigui al 80% de l’execució, i el 20% de la subvenció restant al final de l’obra.

Cal recordar que els ajuts cobreixen entre el 40% i el 80% del cost de les actuacions, depèn de l’estalvi energètic assolit, i poden arribar a cobrir el 100% en casos de vulnerabilitat. A més, comporten avantatges fiscals i desgravacions en l’IRPF.

Què cal fer per demanar els fons?

La ciutadania interessada en aquests fons pot dirigir-se a l’oficina de rehabilitació que gestiona Vimusa (ctra de Barcelona, 598). L’equipament, que és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, està obert en horari d’estiu de 8.15 a 14 h, de dilluns a divendres. El telèfon de contacte és el 93 018 09 01.

Finalment, en el marc del compromís de Vimusa amb la rehabilitació energètica, cal destacar les últimes actuacions que l’empresa pública està portant a terme a tres blocs ubicats al passeig del Comerç, al carrer de Turina i al carrer d’Illa Àurea.