PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Les autocures protagonitzen la quarta edició de l’Escola de Gènere

Les autocures protagonitzen la quarta edició de l’Escola de Gènere

Enguany s’ha fet una aposta per la descentralització, ja que s’han programat algunes sessions en equipaments a diferents barris, amb la col·laboració de la Federació de Veïnatge  de Sabadell (FAV).

Pel que fa a la programació, hi ha propostes de format en línia i presencials. La psicòloga Núria Sancho oferirà els dies 3 i 10 de juny el taller “Autoestima’t”, un espai d’apoderament per reforçar l’autoconeixement i l’autoestima i alhora aprendre a generar recursos socioafectius segurs. Està adreçat a dones majors de 18 anys i les sessions es faran al Casal Pere Quart.

Coral Herrera Gómez, doctora en Humanitats i Comunicació, escriptora i investigadora, donarà la conferència “Amor del bueno: cómo liberar al amor romántico de la violencia y el machismo”. Es tracta d’una ocasió per analitzar la forma de relacionar-nos, la importància de cuidar-se i cuidar qui ens estimem. Herrera també donarà eines per construir relacions igualitàries basades en el respecte, la companyia i el treball en equip. La ponència tindrà lloc al Casal Pere Quart el dia 4 de juny.

El taller “Dona i tècniques d’autocura” també es farà en aquest equipament els dies 5 i 12 de juny, dues sessions en què es proporcionaran a les persones assistents tècniques psicocorporals basades en tradicions orientals per promoure l’autocura, la salut i el benestar de les dones. La instructora de taitxí, mindfullnes i meditació, Maite Fruitós, serà la conductora d’aquest taller.

El dia 6 de juny serà el torn de la II Jornada d’Autocures, on a través d’una xerrada i tallers vivencials, s’expliquen les cures des d’una mirada feminista interseccional. És una sessió adreçada a professionals que intervenen en violències masclistes i lgtbifòbiques del circuit local i que se celebrarà al Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach.

La xerrada “Veïnatge davant les violències masclistes: què hi podem fer?” es farà en dues ubicacions: el dia 13 de juny al Casal Cívic i Comunitari Rogelio Soto i el 18 de juny al Centre Cívic de Can Deu. A càrrec de la cooperativa L’Esberla, durant la xerrada es donaran claus per aprendre a identificar, gestionar i donar suport davant les violències masclistes en el nostre veïnat.

El 19 de juny en format telemàtic es portarà a terme la formació “Eines per a l’acompanyament professional de dones del Pakistan i el Marroc”, adreçada a professionals vinculats als àmbits d’igualtat i de gènere, serveis socials, joventut o educació i a càrrec de la Fundació Bayt al-Thaqafa.

L’Escola de Gènere va néixer amb la voluntat d’oferir activitats en l’àmbit pedagògic, formatiu i de sensibilització per promoure i generar coneixement entre la ciutadania, entitats i professionals, sempre amb l’objectiu d’afavorir l’esperit crític i canvis d’actituds que fomentin una transformació social cap a una societat igualitària.

En algunes de les sessions es posa a disposició de les persones assistents el servei de canguratge per a infants d’entre 3 i 12 anys.