Les autocures protagonitzen la quarta edició de l’Escola de Gènere
Enguany s’ha fet una aposta per la descentralització, ja que s’han programat algunes sessions en equipaments a diferents barris, amb la col·laboració de la Federació de Veïnatge de Sabadell (FAV).
Pel que fa a la programació, hi ha propostes de format en línia i presencials. La psicòloga Núria Sancho oferirà els dies 3 i 10 de juny el taller “Autoestima’t”, un espai d’apoderament per reforçar l’autoconeixement i l’autoestima i alhora aprendre a generar recursos socioafectius segurs. Està adreçat a dones majors de 18 anys i les sessions es faran al Casal Pere Quart.
Coral Herrera Gómez, doctora en Humanitats i Comunicació, escriptora i investigadora, donarà la conferència “Amor del bueno: cómo liberar al amor romántico de la violencia y el machismo”. Es tracta d’una ocasió per analitzar la forma de relacionar-nos, la importància de cuidar-se i cuidar qui ens estimem. Herrera també donarà eines per construir relacions igualitàries basades en el respecte, la companyia i el treball en equip. La ponència tindrà lloc al Casal Pere Quart el dia 4 de juny.
El taller “Dona i tècniques d’autocura” també es farà en aquest equipament els dies 5 i 12 de juny, dues sessions en què es proporcionaran a les persones assistents tècniques psicocorporals basades en tradicions orientals per promoure l’autocura, la salut i el benestar de les dones. La instructora de taitxí, mindfullnes i meditació, Maite Fruitós, serà la conductora d’aquest taller.
El dia 6 de juny serà el torn de la II Jornada d’Autocures, on a través d’una xerrada i tallers vivencials, s’expliquen les cures des d’una mirada feminista interseccional. És una sessió adreçada a professionals que intervenen en violències masclistes i lgtbifòbiques del circuit local i que se celebrarà al Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach.
La xerrada “Veïnatge davant les violències masclistes: què hi podem fer?” es farà en dues ubicacions: el dia 13 de juny al Casal Cívic i Comunitari Rogelio Soto i el 18 de juny al Centre Cívic de Can Deu. A càrrec de la cooperativa L’Esberla, durant la xerrada es donaran claus per aprendre a identificar, gestionar i donar suport davant les violències masclistes en el nostre veïnat.
El 19 de juny en format telemàtic es portarà a terme la formació “Eines per a l’acompanyament professional de dones del Pakistan i el Marroc”, adreçada a professionals vinculats als àmbits d’igualtat i de gènere, serveis socials, joventut o educació i a càrrec de la Fundació Bayt al-Thaqafa.
L’Escola de Gènere va néixer amb la voluntat d’oferir activitats en l’àmbit pedagògic, formatiu i de sensibilització per promoure i generar coneixement entre la ciutadania, entitats i professionals, sempre amb l’objectiu d’afavorir l’esperit crític i canvis d’actituds que fomentin una transformació social cap a una societat igualitària.
En algunes de les sessions es posa a disposició de les persones assistents el servei de canguratge per a infants d’entre 3 i 12 anys.