PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell acull un programa d’activitats per apropar l’arquitectura a la ciutadania, en el marc de la Capitalitat Cultural Catalana 2024

Sabadell acull un programa d’activitats per apropar l’arquitectura a la ciutadania, en el marc de la Capitalitat Cultural Catalana 2024

La iniciativa, anomenada Arquitectura en públic, comptarà amb diversos actes al llarg del 2024, entre els quals destaca el cicle de 12 conferències que s’inicia el 21 de maig i que tractaran la relació de l’arquitectura amb temes molts transversals com l’habitatge social, el poder, la participació ciutadana, la sostenibilitat, el cinema o l’educació, entre altres. I tot amb l’objectiu de fer conèixer a la ciutadania com l’arquitectura es presenta en múltiples àrees del coneixement i la quotidianitat. Les xerrades tindran lloc durant els mesos de maig i juny.

Cicle de conferències

Dimarts, 21 de maig, de 18 a 20 h al Teatre Municipal La Faràndula:

Arquitectura i escena: La caixa escènica en Teatre i Retail com a estratègia arquitectònica, a càrrec de Miquel Àngel Julià i Pablo Soto.

Arquitectura i participació ciutadana: Reimaginant l'espai públic: Disseny participatiu i comunitari per transformar les ciutats, a càrrec de Marc Deu.

Arquitectura i experiència de l’espai: La realitat de l’arquitectura no es troba a l’edifici sinó en allò que l’edifici provoca en tu, a càrrec de Queralt Garriga.

Dimarts, 28 de maig, de 18 a 20 h al Teatre Municipal La Faràndula:

Arquitectura i emergències: El canvi climàtic, o la pandèmia, fan reconsiderar la relació de la ciutat amb el risc i l’emergència, a càrrec de Roger Sauquet.

Arquitectura i cinema: Atmosferes de l'espai, a càrrec de Isa Vega.

Arquitectura i poder: L’arquitecte del príncep: els vincles entre el poder i el professional de l’arquitectura, la ciutat i el país, a càrrec de Manel Larrosa.

Dimarts, 4 de juny, de 18 a 20 h al Teatre Principal:

Arquitectura i sostenibilitat: Solucions transformadores, a càrrec d’Eulàlia Figuerola.

Arquitectura i planejament de la ciutat: Urbanisme a l'abast, a càrrec de Josep Milà i Jordi Vallhonrat.

Arquitectura i espais per a l’ensenyament: L'arquitectura com a oportunitat per aprendre, a càrrec de Mariona Genís.

Dimarts, 11 de juny, de 18 a 20 h al Teatre Principal:

Arquitectura i llum: L'eina que pot virtuar o desvirtuar un projecte arquitectònic, a càrrec de Gisela Steiger i Miquel Àngel Julià.

Arquitectura i habitatge social: L’habitatge, des de la planificació urbanística, fins al moment d’habitar, a càrrec de Paula Martí Comas.

Arquitectura en públic: Les arquitectures i els públics, a càrrec de Francesc Camps.

Aquest cicle de conferències és gratuït i obert a la ciutadania. Per a més informació, s’ha de contactar amb vallescultura@coac.net o trucar a Francesc Camps, comissari d‘Arquitectura en públic, al 607999636.

Altres activitats del programa

Durant el 2024, hi ha previstes altres accions com la participació de 6 escoles de Sabadell al programa “Arquitectura a les Aules”, amb un seguit de tallers a les escoles impulsat pel COAC i que busca que l’alumnat descobreixi, analitzi i actuï sobre el seu entorn amb la mirada posada en l’arquitectura per apropar la disciplina a infants i joves. També s’organitzaran més esdeveniments, com la Festa d’Arquitectes al Vallès, que extraordinàriament s’obrirà a la ciutadania durant els dies de la Festa Major de Sabadell, amb un recull d’obres sabadellenques presentades a les Mostres d’Arquitectura del Vallès, i l’exposició de la 9a edició d’aquesta mostra. A més, es programaran espectacles teatrals i musicals així com d’altres tallers infantils.