PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell celebra el Dia Internacional dels Museus amb portes obertes, tallers familiars i visites guiades

Sabadell celebra el Dia Internacional dels Museus amb  portes obertes, tallers familiars i visites guiades

A partir del dissabte 18 de maig, els tres museus participants exposaran la Joia del Museu, una peça de la seva col·lecció que cadascun ha destacat. Les joies d’enguany són: Terra de cendres. La incineració ara fa 3000 anys a la necròpolis de Can Piteu-Can Roqueta, del MHS; l’obra SNIKUS. AMICS DE SEMPRE del pintor búlgar Nico Atanasov, del MAS; i la Recreació de l’aspecte en vida del Dimetrodon, de l’ICP.

L’entrada als museus serà gratuïta i a banda de les “joies” s’hi podran visitar també les exposicions permanents i temporals.

Visites guiades a les joies dels museus

El mateix dia 18 hi haurà visites guiades a les diferents “joies” en els següents horaris:

A les 18 h a la Joia del Museu l’ICP Miquel Crusafont, Recreació de l’aspecte en vida del Dimetrodon, un gènere de rèptil carnívor de fa 280 milions d’anys. L’escultura forma part de l’exposició temporal Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i al Pirineu, que fa un recorregut per la història de la terra d’aquest territori i que, al mateix temps, vol fer-nos reflexionar sobre la petjada de la nostra espècie en el planeta. La visita serà un viatge en el temps per descobrir antigues formes de vida del que avui és aquesta zona de Catalunya.

A les 19 h, a la Joia del Museu d’Història La incineració ara fa 3000 anys a la necròpolis de Can Piteu-Can Roqueta, es reprenen vint anys de recerca arqueològica entorn de la necròpolis, emmarcada en el projecte El Vallès a finals de la prehistòria. Canvis i continuïtats a Can Roqueta i a l’entorn del riu Ripoll.

A les 20 h, a la Joia del Museu d’Art, Sniqus. Amics de sempre, que coincidirà amb el seu acte d’inauguració. La visita a l’obra del pintor búlgar resident a Sabadell, Nico Atanasov, és un viatge nostàlgic als seus dies d’infantesa a la granja dels seus avis.

Per a les visites guiades no cal reserva prèvia.

La Nit dels Museus

El dissabte, 18 de maig, també se celebrarà la Nit dels Museus, durant la qual els museus obriran fins a la mitjanit. La proposta té com a objectiu apropar els museus a un públic més jove i generar una xarxa europea de museus al voltant de l’esdeveniment.

La Nit dels Museus inclourà una sèrie d’actuacions en col·laboració amb diverses entitats de la ciutat: a les 21.30h, hi haurà dansa amb Oda, a càrrec de MAother Dansa al Museu d’Art. A les 22.10h es podrà veure l’espectacle de dansa I hope d’Hanami Dansa al Museu d’Història. I a les 22.50h, a l’ICP Miquel Crusafont, el repertori Nit cinèfila, a càrrec del duet de flauta i saxo Bri d’aire.

Tallers familiars

Diumenge, 19 de maig, entre les 11.30 i les 13.30 h, els museus participants organitzaran tallers familiars. El MHS portarà a terme un taller familiar de cistelleria prehistòrica per a infants a partir de 6 anys; el MAS, el taller familiar de pintura Sniqus. Amics de sempre i l’ICP farà el taller de recreació d’una petjada per a les mans per caminar com un Dimetrodon.

La programació detallada es pot seguir a les webs i xarxes socials de les diferents institucions organitzadores.

Dia Internacional dels Museus

 El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) des de 1977. Un dia on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar els visitants de la seva importància en el desenvolupament de la societat. Aquest 2024 l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional amb el lema 'Museus per l'educació i la investigació'.

La Nit dels Museus és una iniciativa creada l’any 2005 pel Ministeri de Cultura francès i apadrinada des de 2011 pel Consell d’Europa i la UNESCO.