PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Commemoració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i altres síndromes de sensibilització central

Commemoració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i altres síndromes de sensibilització central

Amb motiu de la commemoració, l’Associació Catalana d'Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d'altres Síndromes de Sensibilització Central (ACAF) ha instal·lat aquest divendres al matí un punt informatiu al carrer de Sant Antoni Maria Claret.

L’objectiu de la jornada és reivindicar la importància de la recerca per prevenir l’aparició d’aquesta síndrome, conèixer els factors de predisposició i de desencadenament i millorar-ne el tractament.

A Catalunya la fibromiàlgia és la síndrome de sensibilització més freqüent, amb una prevalença estimada de 308 casos per 10.000 habitants l’any 2021. Afecta fins a 4 vegades més dones que homes.

Les síndromes de sensibilització central són malalties cròniques que provoquen un alt impacte en la qualitat de vida. Afecten diferents sistemes del cos i es caracteritzen per una sensibilitat accentuada davant de medicaments, estrès, infeccions o productes químics, que es manté en el temps malgrat la desaparició de l'estímul que l'ha provocat. Requereixen, a més, d'un tractament multidisciplinari per a la millora de la salut, l'autonomia i el benestar de les persones afectades.

#CatalunyadeBlau #DiaMundialdelaFibromialgia