PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Els museus municipals proposen activitats per descobrir l’art i el patrimoni de la ciutat durant l’Aplec de la Salut

Els museus municipals proposen activitats per descobrir l’art i el patrimoni de la ciutat durant l’Aplec de la Salut

Pel que fa a l’itinerari del MAS pel riu Ripoll i fins a la capella de Sant Nicolau, permetrà conèixer paisatges pintats pels artistes de la ciutat. L’activitat, que tindrà lloc el dilluns dia 13, a les 10 h amb sortida des de la Torre de l’Aigua, té com a objectiu donar a conèixer els artistes i les obres que han representat Sabadell. Les persones assistents també coneixeran quines son les tècniques utilitzades i els components bàsics en una obra de paisatge i descobriran propostes de representació del paisatge de l’entorn. També es podrà assistir a una visita guiada a l’exposició permanent i a la Casa Fàbrica Turull dilluns 13 a les 12h.

D’altra banda, el MHS farà visites guiades a la Torre de l’Aigua, diumenge i dilluns a les 11, 12 i 13 h; i a l’Ermita de Sant Iscle i Santa Victòria i a la vil·la romana de la Salut el diumenge d’11 a 14 h i de 18 a 20 h i dilluns d’11 a 14 h i de 17.30 a 19.30 h.

Així mateix, el Museu d’Art i el Museu d’Història romandran oberts els dos dies d’11 a 14 h.

El paratge de la Salut i la devoció popular

Durant el recorregut per l’ermita de Sant Iscle i de Santa Victòria així com la vil·la romana, es podrà conèixer la història del paratge de la Salut, que va estar ocupat almenys des de l’època romana i on hi havia una vil·la dedicada a la producció vinícola. A la baixa Edat Mitjana, a l’ermita es va trobar la imatge d’una verge i va passar a l’advocació de la Mare de Déu de la Salut.

Les pestes, que arrasaren la població sabadellenca a partir del segle XVII, van consolidar una forta pietat envers la Salut que va desembocar en la celebració anual de l'Aplec, instaurat oficialment pel Consell General de la Vila l’any 1697. Al segle XIX, l'ermita es va abandonar i al costat es va bastir el Santuari.