PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Escola Illa presenta la nova oferta d’illa oberta - tallers d’art, que afavoreix l’aprenentatge interdisciplinar i té la voluntat de consolidar l’escola com un espai cada cop més obert a la ciutat

Sota el nom d’illa oberta–tallers d’art, l’Escola Illa renova la seva oferta de tallers i cursos. Amb els nous formats, el centre municipal vol continuar oferint una experiència pedagògica singular i de qualitat en l’àmbit dels ensenyaments artístics. Amb els canvis, els tallers de l’escola es consoliden i es projecten com un espai obert a la ciutat, on l’alumnat pot fer un aprenentatge continu, progressiu i lliure, trobant resposta a les seves inquietuds personals. El programa es presenta sota el lema global de “L’art és el gran estimulant per viure. Sense art la vida seria un error”.

Avui, durant la presentació d’illa oberta-tallers d’art, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha explicat que aquests tallers són una mostra de “la voluntat de l’escola d’estendre coneixements més enllà dels ensenyaments reglats”. En aquest sentit, “l’ensenyament de l’art ha esdevingut un element important en la formació de les persones, que també obre oportunitats professionals”. Així mateix, Burgués ha recordat que “l’Escola Illa és un referent a Catalunya. Un centre que compta amb una oferta educativa àmplia i variada. Que té un caràcter professionalitzador i que està compromesa amb l’entorn, treballant des de la col·laboració amb les empreses i professionals de l’àmbit i amb una gran capacitat d’innovació”.

Per la seva banda, el director de l’Escola, Agustí Hurtado, ha comentat que “l’art és una via de coneixement a partir de la creativitat i gràcies a l’art ens podem conèixer també a nosaltres mateixos”. Sobre l’oferta que avui s’ha presentat, ha valorat que “creiem en una societat educadora i també sensible. Volem instruir l’educació en la sensibilitat des de la idea que som centre municipal i que això comporta un compromís amb la ciutat que ens dóna suport”.

Oriol Vilapuig, responsable dels tallers, ha explicat que “es tracta d’un ensenyament més transversal on els llenguatges s’interrelacionen i alhora es crea una estructura perquè l’escola estigui més oberta a l’exterior”. I és que, amb l’oferta, l’escola vol posar a l’abast una oferta més diversa, on l’aprenentatge no estigui tancat exclusivament al coneixement d’un llenguatge  específic, sinó que es complementi i s’enriqueixi a partir de possibles salts interdisciplinaris. És per aquest motiu que l’oferta es diversifica i els cursos redueixen els seus formats perquè l’alumne seleccioni el recorregut de la seva formació entenent el dibuix, la ceràmica, el coneixement de l’art contemporani i la fotografia, entre molts d’altres, com experiències complementàries i connectades.

En segon lloc, illa oberta–tallers d’art vol consolidar-se com un espai més obert a la ciutat i entendre l’escola com un lloc de diàleg i d’intercanvi d’experiències i coneixements amb el món de la pràctica artística, creant una estructura i unes condicions que permeten convidar a creadors a compartir els seus coneixements amb els alumnes, per crear així una escola més rica i diversa.

Aquesta nova oferta acull els tallers més consolidats de l’escola, com són els Tallers de Dibuix, Fotografia, Ceràmica i Taller Infantil d’Art, així com els cursos reduïts i més específics que fins ara s’oferien sota el nom d’Illa Oberta i que ara formaran part d’illa oberta–tallers d’art: cursos com el de Gravat, el de Tècniques artístiques per a formadors, el de Coser y cantar, el de Vitrall, el d’Enquadernació, el de Fotografia digital,etc.

Com a novetat, l’escola oferirà per al curs 2013-14 cursos teòrics d’història de l’art i cultura contemporanis, un curs de projectes fotogràfics i un altre de fotografia creativa. També cursos d’aproximació a les tècniques ceràmiques i el nou format d’Aula Oberta de dibuix --on el taller de l’escola es converteix en un espai de creuament d’experiències, convidant autors i creadors per a aprofundir en la seva proposta artística i proposant als alumnes un treball a partir de la seva experiència--. Aquest proper curs passaran per l’Aula Oberta de dibuix l’Oriol Garriga, amb una proposta titulada El dibuix com a joc; l’Alfons Borrell i el seu concepte del color; i l’artista alemanya Sabine Finkenauer, explorant els límits del dibuix.

Al mateix temps, al diversificar l’oferta de tallers, l’Escola també suggereix uns itineraris recomanats per fer un aprenentatge continu i progressiu, però al mateix temps lliure i obert a les necessitats de cada alumne.

Els tallers s’inicien al mes d’octubre i finalitzen al juny, en diversos formats, durades i horaris, compresos entre les 17.30 i les 21.30 h.

La preinscripció és del 10 al 28 de juny, i la matriculació del 15 al 30 de juliol, i a partir del 2 de setembre.

Més informació a:

Escola Illa Sabadell

Carretera de Barcelona, 208 bis, 08205 Sabadell

Tel. 93 711 48 05 - 93 711 40 59 Fax 93 710 36 13

c/e: illa@ajsabadell.cat

www.sabadell.cat/escolailla/

www.tallersilla.blogspot.com.es

 

HORARI SECRETARIA

Matí: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h

Tarda: Dimarts i dijous de 16 a 18 h i dimecres de 16 a 19.30