PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El saló de Plens acull l’acte final d’Els nois i noies tenen la paraula

Aquest matí ha tingut lloc l’acte final de l’activitat Els nois i noies tenen la paraula, inclosa dins el programa municipal Ciutat i Escola, adreçat als centres educatius.

En aquesta trobada, una representació dels alumnes han exposat al Saló de Plens de l’Ajuntament, davant l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez;  el regidor d’Educació, Ramón Burgués i la Tinenta d'Alcalde de l'Àrea d'Economia i Serveis Centrals, Montserrat Capdevila, les conclusions i propostes que han treballat durant el curs a l’entorn del tema Sabadell, ciutat Digital.

Al ple municipal han participat les escoles Creu Alta, Andreu Castells, Arraona, Xaloc i Xalest.

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha recalcat la “importància de l’espai on es feia la trobada ja que és on els 27 regidors prenen les decisions del dia a dia de la ciutat”. Ha destacat “l’encert que moltes de les conclusions tinguin a veure amb temes tan importants com la prevenció i la seguretat”. Sánchez també ha volgut destacar que “la informació que hi ha a internet és parcial i mai substitueix la realitat ni ha de suposar una via fàcil per a substituir l’esforç”. També ha afegit que “amb internet no n’hi ha prou, cal sortir al món i viure les coses perquè el mòbil no us ha de treure mai la possibilitat de viure-us i trobar-vos”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha explicat que “l’activitat Els nois i noies tenen la paraula, dins el programa de Ciutat i Escola, permeten que nens i nenes de 5è i 6è i de 1r i 2n d’Eso aprenguin eines tan fonamentals com prendre decisions per consens i sense imposar-les. Veure la participació com la millor eina per transformar la societat

Les conclusions dels nois i noies han tingut a veure amb l’ús responsable de les xarxes socials, les seves avantatges – accés al coneixement, la comunicació,  - així com els seus perills  - estafes, mal ús de la xarxa, el bullying cibernàutic o el ciber assetjament, la fractura digital - . Els joves també han destacat la importància de ser prudents, d’utilitzar les xarxes socials amb el consentiment dels pares i les mares, tenir cura de qüestions com el respecte al dret d’autors i agafar bons hàbits com que els dispositius mòbils no ocupin tot el temps lliure.

Els joves han sol.licitat a l’Ajuntament major presència en les xarxes socials així com un llenguatge proper que permeti la interacció.

Montserrat Capdevila, tinenta alcalde d’Economia i Serveis Socials, ha estat l’encarregada de contestar les peticions de l’alumnat i ha explicat que “compartim moltes de les vostres consideracions perquè partim de la base que són les tecnologies al servei de les persones, és a dir, primer sempre les persones”.

Capdevila ha comentat la importància de la “confiabilitat en la xarxa, visitar sempre llocs i relacionar-se amb persones sempre confiables”. També ha destacat que “a internet som el rastre que deixem i tot el que deixem a la xarxa estarà allà durant molts anys”. I que “a Sabadell tots els barris tenen accés a Internet per evitar l’encletxa digital”. Capdevila ha afegit que “l’ajuntament cedeix ordenadors a entitats, aquest any més de 100, especialment a entitats que fan formació. També comptem amb programes de formació com el Sabadell Fes clic i que Sabadell hi ha accés gratuït a wifi a tots els equipaments municipals i al parc Catalunya que és tot el que permet, actualment, la llei”. La tinenta d’alcalde també ha explicat a l’alumnat “el desenvolupament, a Sabadell, de les Smart City, la ciutat intel·ligent per tal de fer que l’ús de les noves tecnologies facin de Sabadell una ciutat més eficient energèticament, més estalviadora, més competitiva, amb major mobilitat i amb una major presència del E-governament”.