PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’exposició “Cuida’t les dents” s’instal·la a Sabadell en el marc del programa municipal de salut bucodental “Somriures saludables”

L’exposició “Cuida’t les dents” s’instal·la a Sabadell en el marc del programa municipal de salut bucodental “Somriures saludables”

La visita s’emmarca dins un projecte, Somriures Saludables, que es porta a terme durant tot l’any lectiu a l’entorn de la salut bucodental. Així durant el curs,  els infants reben un estoig amb raspall de dents i un rellotge de sorra i també tenen l’oportunitat de comentar i resoldre dubtes amb els professionals d’odontologia dels centres d’atenció primària. També s’hi dona informació a les famílies.

A banda, les escoles poden optar a participar en activitats de conta contes a les biblioteques de la Serra i del Sud. I el professorat pot accedir a materials didàctics com ara una maqueta de la boca (amb raspall de dents) o un joc de cartes per facilitar l’aprenentatge a les aules sobre com tenir cura de la salut bucodental, així com a llibres i materials a través de les “maletes viatgeres” de les biblioteques municipals.

Altres temes que es treballen durant el curs son les alternatives a l'alimentació massa ensucrada, la tècnica correcta de raspallada de dents i la importància de les revisions odontològiques anuals. Tot mitjançant materials accessibles i pensats per als més petits, a través dels enllaços adjunts.

Alternatives a l’alimentació massa ensucrada  https://fitxers.sabadell.cat/salut/Salut_Bucodental_SUCRES.mp4

La raspallada, quan i com l’hem de fer per a que sigui efectiva? https://fitxers.sabadell.cat/salut/Salut_Bucodental_RASPALLAT.mp4

Un cop l’any, visitem l’especialista! https://fitxers.sabadell.cat/salut/Salut_Bucodental_REVISIO.mp4

Més informació sobre l’Exposició "Cuida't les dents” (Diputació de Barcelona) https://www.diba.cat/web/salutpublica/exposicio_dents