PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’obertura d’un nou centre a la zona sud dona un nou impuls a la creació a Sabadell d’una xarxa d’equipaments de serveis socials municipals

L’obertura d’un nou centre a la zona sud dona un nou impuls a la creació a Sabadell d’una xarxa d’equipaments de serveis socials municipals

Amb aquest espai, ja són 5 els centres d’atenció a la ciutadania que estan en funcionament dins la xarxa: al Centre (a la plaça de la Sardana), el de Torre-romeu (al centre cívic del barri), més el CSSB Nord (al centre cívic de Ca n’Oriac) i el de Can Puiggener (també al centre cívic d’aquest barri). Alhora, es treballa en la creació d’un nou espai al carrer del Brasil, de manera que, en total, hi haurà sis centres municipals destinats a l’atenció social bàsica arreu de la ciutat.

El nou espai

El projecte de condicionament del centre de la zona sud ha comportat una inversió de 312.630 euros. Els treballs han consistit, entre d’altres, en l’aïllament tèrmic i acústic del local, la creació de diferents estances amb envans per garantir la privacitat de les persones usuàries, l’habilitació de despatxos, sales de reunions i serveis. Tot plegat, ha dotat l’espai de les condicions necessàries per oferir una atenció adaptada a les necessitats de la ciutadania, en condicions de qualitat i confidencialitat. Amb el condicionament es garanteix al mateix temps als i les professionals espais per dur a terme la seva tasca de manera còmoda i funcional.

El tinent d’alcaldessa de l’Àrea de Serveis a les Persones, Eloi Cortés, ha subratllat la importància d’aquest nou espai

“per la voluntat que tenim de prestar una atenció de qualitat als ciutadans i ciutadanes que s’adrecen als serveis socials i això passa perquè els treballadors i treballadores tinguin espais dignes per poder realitzar aquesta feina”.

En aquest sentit, la regidora d’Acció Social, Laura Pineda, ha valorat la tasca d’aquests espais i dels seus treballadors i treballadores, que

“atenen cada setmana una mitjana de 150 usuaris”.

Nou model en l’organització dels Serveis Socials

La nova xarxa s’emmarca en el canvi de model organitzatiu dels serveis socials municipals, a través del qual es van crear equips específics per a l’atenció de problemàtiques relacionades amb l’habitatge/exclusió residencial, infància i adolescència en risc o dependència. Aquesta especialització ha permès situar millor l’atenció social bàsica per donar una millor acollida a l’usuari i que els i les professionals d’aquest àmbit puguin destinar més temps a la valoració de casos i a atendre les situacions de més vulnerabilitat.

El canvi de model s’ha acompanyat de la conformació d’aquesta nova xarxa d’equipaments, donant així resposta a la necessitat d’espais propis per a la tasca dels Serveis Socials Bàsics, que fins ara s’havien ubicat als CAP de la ciutat.

Als nous equipaments, es dona atenció bàsica però també compten amb espais perquè els professionals dels equips especialitzats s’hi puguin traslladar per atendre casos si cal i, d’aquesta manera, estalviar temps i desplaçaments a l’usuari.

En la configuració d’aquesta xarxa i d’altres espais d’Acció Social destinats als i les professionals, l’Ajuntament inverteix més d’1,3 milions d’euros.

Telèfon Únic d’accés als Serveis Socials i programació de visites

Per accedir al sistema de serveis socials municipals, existeix un telèfon únic d’atenció (93 745 33 30), que funciona com a centraleta per atendre consultes o peticions i programar les primeres visites als diferents serveis i equipaments.

Amb el telèfon unificat d’accés al sistema, s’estalvien al ciutadà temps i recursos i es garanteix que la seva petició o demanda arribi des d’un principi a la unitat d’atenció o de suport correcta. Així mateix, la mesura afavoreix l’eficiència en la gestió d’Acció Social en tots els seus àmbits d’actuació.