PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament impulsa un curs de formació al voluntariat per a entitats vinculades al Rebost Solidari

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa un curs de formació per al voluntariat de les entitats que formen part del Rebost Solidari.

El curs té l’objectiu de reforçar la tasca que duen a terme les persones vinculades al projecte del Rebost Solidari i s’adreça als voluntaris i voluntàries de les 24 entitats socials i religioses que en formen part. Tal i com ha assenyalat el regidor de Relacions Ciutadanes, Lluís Monge, “la formació d’aquest curs serà específica per la gent que treballa al rebost i tindrà 3 blocs diferenciats: un primer per abordar l’organització dins el rebost, un segon sobre el rol dels voluntaris a l’entitat i un tercer sobre manipulació d’aliments“. Monge ha afegit, “Aquest primer curs és per un total de 30 persones, però si funciona s’ampliarà i, fins i tot, es pot establir un programa de formació anual per millorar el dispositiu del Rebost Solidari. De fet, des de Sabadell Suma és un honor poder col·laborar amb el rebost, un exemple de com la mateixa societat es sacrifica per ajudar els demés”.

La formació està pensada en tres blocs diferenciats. El primer versarà sobre l’organització del voluntariat dins entitats i agrupacions i quin paper hi té el voluntari. El segon tractarà sobre la persona voluntària: què la motiva, el perfil, la participació en l’entitat... i el tercer és sobre manipulació d’aliments, pensat precisament en el tipus de tasca que du a terme el voluntariat del Rebost. El curs tindrà una durada de 9 hores i s’impartirà els dimarts 4, 11 i 18 de juny, al Casal Pere Quart.

Aquest és el primer curs d’aquestes característiques que s’organitza, però està previst anar-ne organitzant per tal que la major part del voluntariat de les diferents entitats que formen el Rebost Solidari el pugui fer.

Actualment el Rebost Solidari disposa d’unes 250 persones, que destinen part del seu temps a col·laborar-hi, les quals estan vinculades a 24 entitats socials i religioses de la ciutat.  La seva presidenta, Pepi Rodríguez ha volgut aportar  que “a partir d’ara procurarem que cada voluntari que treballi a les entitats del Rebost Solidari hagi fet un curs de voluntariat. L’objectiu és professionalitzar els voluntaris perquè la seva tasca va molt més enllà del simple repartiment d’aliments: es tracta de gestionar persones i situacions molt complexes”.

La funció del Rebost és molt més que l’emmagatzematge i la distribució d’aliments. Es tracta d’un projecte que ha establert una xarxa —entitats de caire solidari, voluntaris i Serveis Socials municipals—, que compta amb els instruments necessaris per a una millor coordinació i cooperació entre tots els agents implicats en la distribució de queviures.

La detecció i el seguiment de les persones i/o famílies amb necessitats bàsiques la fan els Serveis Socials municipals, que, en coordinació amb el Rebost, garanteixen una correcta utilització del servei. Així, el Rebost Solidari, a part de cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació i de nutrició, desenvolupa també una important funció de detecció i de canalització dels usuaris cap als Serveis Socials municipals.

En aquest sentit, Marta Farrés, regidora de Serveis Socials, ha destacat “que l’Ajuntament col·labora donant instruments perquè els voluntaris puguin fer millor la seva feina, és un treball en xarxa que enriqueix” i ha agraït que “tot i la crisi econòmica actual, no hi hagi crisi de valors, ja que hi ha moltes persones que reben ajuda a través del Rebost i alhora també s’impliquen en entitats socials per retornar ajuda de la millor manera possible”.