La Cavalcada de Reis renova part del vestuari i serà encara més espectacular amb una nova carrossa, més comparses, noves músiques i més elements visuals
Segons paraules de l’alcaldessa, Marta Farrés:
“el Nadal ha agafat una enorme capitalitat amb molta qualitat, tant en termes culturals com en termes de participació. És per això que volem que la cavalcada esdevingui el gran final d’aquest enorme espectacle que és el Nadal. Són més de 100.000 persones les que veuen cada any la cavalcada de Reis i, per tant, com a ciutat i com a Ajuntament hem d’estar a l’alçada del que s’espera”.
El seguici, amb uns 800 metres de llargada, recorrerà Sabadell començant a la plaça de la Nova Creu i finalitzant l’itinerari a l’avinguda de Can Deu. En total es recorreran 7 km de sud a nord, s’hi llençaran 7,2 tones de caramels, aptes per a persones celíaques i als regals que portarà la comitiva hi haurà 600 noms diferents. Així mateix, com en el conjunt de la programació de Nadal, s’han previst diverses mesures per afavorir l’accessibilitat i que tothom pugui gaudir del pas del seguici. La Cavalcada és possible gràcies a la participació i implicació de més de 500 persones.
Entre les novetats, la comitiva presenta enguany un 45% del vestuari renovat. Alguns dels personatges que estrenaran vestit seran els Minairons i els Astròlegs. Pel que fa a la disposició dels diferents elements, la carrossa amb els personatges del Somriu al Nadal obrirà el seguici. Els Astròlegs estrenaran carrossa i incorporen nova comparsa amb 11 planetes, tot mantenint el cos de ball de Les Estrelles. Creix també la comparsa dels Carboners, amb més participants.
La música serà una altra de les grans protagonistes de la Cavalcada. Cada comparsa comptarà amb la seva música, sumant un total d’11 temes diferents nous creats específicament per la Cavalcada pel músic local Xasqui Ten. I hi haurà 7 discomòbils, això és vehicles que donem llum i so a les comparses.
Una Cavalcada accessible
Amb la voluntat d’afavorir la participació de tothom i entre les mesures d’accessibilitat, la rebuda als Reis d’Orient prevista per divendres, 5 de gener, a les 17.30h a la plaça de la Nova Creu, tindrà traducció a la llengua de signes. Així mateix, els llums que es faran servir durant la Cavalcada són de led i il·luminen de manera fixa les carrosses, sense ser estroboscòpiques ni fer flaixos.
D’altra banda, a l’inici del recorregut s’abaixarà la intensitat del so per a les persones amb hipersensibilitat sensorial i, al llarg de l’itinerari, es situaran espais perimetrats per a Persones amb Mobilitat Reduïda o amb targeta acreditativa de la discapacitat a tres punts diferents (a l’avinguda de Barberà, a la Rambla i a la plaça del Pi).
De sud a nord
Entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre aproximadament, la comitiva passarà per:
- Carretera de Barcelona
- Avinguda de Barberà
- Rambla
- Plaça del Dr. Robert
- Passeig de la Plaça Major
- Passeig de Manresa
- Via de Massagué
- Avinguda de l’Onze de Setembre
- Plaça de la Creu Alta
- Carretera de Prats de Lluçanès
- Carrer de Francesc Layret
- Avinguda de la Concòrdia
- Avinguda de Matadepera
- Avinguda de Can Deu.
Entitats participants i patrocinadors
Les entitats que prenen part a la Cavalcada de Reis són A.V. Creu Barberà, Ass. Artística L’Encert, Bruixes del Nord, Club Gimnàstic Catalunya, Club Patinatge Artístic de Sabadell, Centre Parroquial Sant Vicenç, Diables de la Creu Alta, Escola Bots Dansa, Escola de Dansa El Gimnàs, Escola de Dansa Ritme, Escola de Dansa KMYStudio, Escola de Dansa Mar Luque, Escola de Dansa Mònica Escribà, Forques de Can Deu, Joventut de la Faràndula, Sabadell Comerç Centre, SCR El Ciervo, Sentinelles d’Arkemis. També hi col·laboraran els Bombers de la Generalitat de Catalunya i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF).
D’altra banda, les empreses i entitats patrocinadores són CEVASA, CIPO, Drogueria La Moderna, Foment del Reciclatge (Grup Everest), Genescà, Sorigué-Ambitec Servicios Ambientales S.A.U. i TUS.